Quantcast

BSkyB zahájila soudní řízení proti značce Skylink

| redakce | tisk

Společnost BSkyB zahájila soudní řízení proti lucemburské společnosti M7 Group kvůli používání značky Skylink v České republice a na Slovensku. BSkyB se zřejmě bude soudit kvůli porušení ochranné známky SKY v DTH průmyslu.

BSkyB tímto může přicházet o značné množství peněz v souvislosti s licencováním značky SKY třetím stranám jako jsou Sky Itali a Sky Deutschland.

Mluvčí Sky portálu BroadbandTV News uvedl: "Považujeme jakékoliv neoprávněné použití jména Sky jako porušení naší zavedené značky SKY. Budeme sledovat soudní řízení proti M7 Group v souvislosti s jeho satelitní pay-tv platformou Skylink. Jsme i nadále ostražití v ochranné značce SKY a budeme i nadále přijímat vhodná opatření proti společnostem, které se snaží využívat naši ochrannou známku bez souhlasu."

BSkyB ve sporech bývá úspěšná. Nejvyšší soud v Londýně již rozhodl ve prospěch vysílatele v souvislosti s údajným porušením značky SKY u služby SkyDrive společnosti Microsoft. Společnost se odvolala.

Předchozí akce proběhly v USA kvůli použití značky Sky na internetových stránkách. V únoru 2013 v Paříži soud přiznal náhradu škody vůči společnosti Vortex S.A. za porušení ochranných známek SKY na internetových stránkách a její rozhlasové stanici SkyRock.

V srpnu 2010 byla Sky úspěšná ve sporu o ochrannou známku se Skype.

zdroj: Broadband TV News





Reklama




Vybrané články