Quantcast

CANAL+ ztrácí abonenty kvůli beIN Sport

| redakce | tisk

CANAL+ se rozhodl podat stížnost u francouzských soudů na konkurenční sportovní kanál beIN SPORT a obvinil ho z "nekalé soutěže". Francouzský CANAL+ se nemůže srovnávat s katarským investorem, který má obrovské finanční prostředky.

To znamená, že s neomezeným množstvím peněz katarská televize beIN SPORT získala mnoho vysílacích práv k významným sportovním akcím pro Francii a francouzský vysílatel CANAL+ de facto nemá co vysílat a tím ztrácí předplatitele.

beIN SPORT nabízí ve Francii svůj kanál za 11 euro měsíčně v porovnání s cca 40 euro měsíčně za nabídku francouzské CANAL+. Francouzská stanice prohlásila, že beIN SPORT nabízí produkt za dumpingovou cenu.

V rozhovoru pro francouzský deník Les Echos, sportovní ředitel CANAL+ o beIN SPORT řekl, že "soutěží s hlubokými kapsami, který zahrnuje ekonomický model, který podle našeho názoru není spravedlivý a řízen zájmy, financovaný ze státních prostředků Kataru. Jejich zdroje jsou obrovské a naše schopnosti se bránit nejsou neomezené."

Prezident CANAL+, Bertrand řekl, že "ztráta beIN SPORT bude menší než 300 milionů eur v prvním týdnu. Jejich cílem není dosažení zisku. Je to smutné, když vidíte ty nekonečné výdaje, z nich nejsou žádné příjmy."

Případem se bude zabývat Obchodní soud v Paříži.

zdroj: satkurier.pl, TS/Les Echos





Reklama




Vybrané články