Quantcast

Město katastrof - novinka na Viasat Explorer

| redakce | tisk

Seriál Město katastrof, který se natáčel v Kanadě, Japonsku, na Haiti, v Americe a Velké Británii déle než 6 měsíců, zkoumá nejhorší přírodní katastrofy na Zemi. Příběhy přeživších společně s rekonstrukcemi událostí nechávají znovu ožívat ničivé a život ohrožující povodně, sníh, náledí, větrné smrště a zemětřesení - a to nečekaně dramatickým stylem.

Tento čtyřdílný vysoce ambiciózní seriál, který uvádí moderátor Ben Fogle, a který využívá nejmodernější technologii a vědu, posouvá analýzu počasí na novou, velkolepou úroveň. Budete svědky detailního zinscenování přírodních katastrof, od vražedných zemětřesení, až po neuvěřitelné povodně - uvidíte, jak dokáží zdevastovat speciálně postavené město, vybavené kamerami s vysokým rozlišením.

Město katastrof - novinka na Viasat Explorer
▲ Město katastrof - novinka na Viasat Explorer

Ale stejně tak, jako bude speciálně postavené město čelit demolicím, stane se i největším a nejmocnějším výzkumným centrem na světě. Najdete v něm například obří simulátor hurikánu v Miami, obrovskou plošinu, simulující otřesy v San Diegu, rezervoár na vodu, který způsobí povodeň a dokonce uvidíte i skutečnou lavinu.

Jak budou padat dlaždice a sklo se vysype z oken, uvidíte během jednoho mrknutí oka padat budovy. Během těchto experimentů navíc uslyšíte skutečné příběhy lidí, kteří katasrofy přežili. Právě díky tomu si uvědomíme a možná i porozumíme válce, kterou lidé s živly svádí a jaké to je být chycen běsnící přírodou.

Město katastrof - novinka na Viasat Explorer
▲ Město katastrof - novinka na Viasat Explorer

Hlavní roli budou hrát i archivní záběry skutečných přírodních katastrof, stejně jako příběhy těch, kteří přežili hurikán Katrina, zemětřesení na Haiti, tsunami, která na Štědrý den postihla jihovýchodní Asii a hurikán, který se nečekaně přehnal jihem Anglie v roce 1987. Nenechte si ujít tento nový, naprosto ohromující seriál!

Město katastrof - neděle, 18. srpna - 8. září 2013, v 18:30 hodin na Viasat Explorer

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články