Quantcast

Eutelsat expanduje do Brazílie a Latinské Ameriky z pozice 65W

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat dnes potvrdil, že chystá expanzi na dynamicky se rozvíjející video a broadbandové trhy v Brazílii a Latinské Americe s novým vysokokapacitním satelitem.

Eutelsat si vybral společnost Space Systems / Loral (SSL) k výrobě satelitu Eutelsat 65 West A, který bude vynesen začátkem roku 2016. Satelit bude umístěn na nové orbitální pozici 65°W, odkud jej bude provozovat Eutelsat do Brazil, dceřiná společnost Eutelsatu založená v červnu tohoto roku.

Nový satelit poskytne kapacitu v C a Ku pásmu a bude určen pro video distribuci ke koncovým stanicím a DTH vysílání s flexibilní vysokou propustností užitečného zatížení pro širokopásmový přístup k internetu v Ka pásmu. Tento třípásmový satelit se zaměří na trhy s největším potenciálem růstu v celé Latinské Americe, zejména Brazílie, která aktualizuje svoji digitální infrastrukturu a připravuje se hostit olympijské hry v roce 2016.

Eutelsat 65 West A bude fungovat v následující podobě:

• 10 transpondérů v C pásmu (šířka pásma 54 MHz) pokryje západní část Brazílie od Belemu na severu po Portu Alegre na jihu

• 24 transpondérů v Ku pásmu (36 MGz) bude připojeno na dvě oblasti - jeden výhradně na Brazílii a druhý je optimalizován pro španělsky mluvící Latinskou Ameriku

• až 24 transpondérů v Ka pásmu bude sloužit se spot-beamy (pokrytí Brazílie, Střední Ameriky)

Poptávka po satelitní kapacitě v Brazílii a zemích Latinské Ameriky bude meziročně růst průměrně o více než 7 procent v letech 2011 až 2016.





Reklama




Vybrané články