Quantcast

Eutelsat posiluje v Latinské Americe akvizicí Satmex

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat dnes oznámil, že uzavřel dohodu o koupi 100 procentního podílu ve společnosti Satélites Mexicanos, S.A. de C.V. (Satmex) za podnikovou hodnotu 1,142 milionů USD.

Akvizice společně s nedávno objednaným satelitem Eutelsat 65 West A umožní společnosti se stát hlavním satelitním operátorem v Latinské Americe, což odráží strategii expandovat na rychle rostoucí trhy.

Společnost Satmex z Mexika provozuje tři satelity na pozicích 113°W (Satmex 6), 114,9°W (Satmex 5) a 116,8°W (Satmex 8) a pokrývají 90 procent americké populace. Společnost těží z kmitočtových práv v C a Ku pásmu a práv pro Ka pásmo získaná v roce 2012. Na trzích v Latinské Americe má 11% podíl a silnou pozici v korporátních datových sítích a mobilních páteřních sítích. Satmex se zaměřuje na zvýšení distribuce video obsahu z orbitálních pozic 113°W a 116,8°W a to včetně nedávno vyneseného satelitu Satmex 8, který je v dobrém stavu pro video distribuci.

Satmex vygeneroval v roce 2012 příjmy ve výši 111,8 milionů USD s 89,1 milionů USD v EBITDA. Satmex investuje v klíčových příležitostech v Latinské Americe. Satmex 8, vynesený v březnu 2013, rozšířil kapacitu o 21 transpondérů (36 MHz jednotky). Z toho 12 jejich kontraktováno. Společnost se zavázala, že dva satelity (Satmex 7 a Satmex 9), které zahájí svoji činnost v roce 2015 a 2016, více než zdvojnásobí svoji celkovou provozní kapacitu.

"To je velmi pozitivní výsledek pro akcionáře a jiné zainteresované strany Satmex a jsem velmi potěšen vyhlídkou Satmex se připojit ke skupině Eutelsat. Naše flotila poskytne Eutelsatu jedinečnou strategickou příležitost pro vstup na rychle rostoucí trhy v Latinské Americe a získání prémiových orbitálních pozic po celém kontinentu. Naši klienti budou využívat výhod z integrace naší sítě do světové sítě Eutelsatu a provozu. Tato transakce by nebyla možná bez obětavosti a vedení Satmex, stejně tak prvotřídních zaměstnanců," uvedl k akvizici Patricio Northland, CEO společnosti Satmex.





Reklama




Vybrané články