Quantcast

Premier League bude v Česku v O2 TV a na webu

| redakce | tisk

S novou sezónou se změní možnosti příjmu anglické fotbalové Premier League v České republice. Lukrativní vysílací práva k této lize získal provozovatel stanice Slovak Sport TV.

Tři sezóny mohli čeští diváci sledovat anglickou ligu na placeném sportovním programu Digi Sport. Ten je součástí jen placené satelitní televize Digi TV. Zájemci o Premier League tak museli uzavřít smlouvu na programovou nabídku této platformy.

Nová sezóna 2013/2014 přinese změny. Vysílací práva pro následující tři sezóny získal provozovatel sportovních kanálů Slovak Sport TV. Většinu zápasů umístí na druhý kanál Slovak Sport TV2, na hlavním programu Slovak Sport TV1 bude z každého kola jen jeden přenos.

Žádná satelitní DTH platforma v ČR oba programy neposkytuje. Fanoušci anglické ligy tak musí sáhnout buď po IPTV službě O2 TV nebo Top Fun. Další možností je sledovat zápasy ze stránek slovaksport.tv. Ale za poplatek. Příjem hlavního kanálu Slovak Sport TV1 stojí 3 eura měsíčně, Slovak Sport TV2 pak 6 eur měsíčně.

Provozovatel Slovak Sport TV jedná s dalšími operátory v Česku ohledně zařazení programů Slovak Sport TV do jejich programových rastrů. Podmínkou je umístění programu do hlavní nabídky. Informuje o tom portál aktuálně.cz. V tom je ale problém - za nový kanál Slovak Sport TV2 vybírá vysílatel vyšší poplatky za každého abonenta. Případné zařazení programu do nabídky operátorů by patrně vedlo ke zdražení programového balíčku.

Slovak Sport TV je připraven i na variantu B, pokud se s operátory nedohodne - začne svůj program poskytovat zdarma prostřednictvím DVB-T. "Máme rozjednáno s Českými radiokomunikacemi, že bychom od 1. října mohli vstoupit do DVB-T a šířit v Česku náš signál napřímo," říká aktuálně.cz Róbert Greguš, ředitel Slovak Sport TV. Vysílání by v takovém případě bylo financované z reklamy.





Reklama




Vybrané články