Quantcast

Dohoda Arabsatu s EshailSat na kmitočtech na pozici kolem 26E

| redakce | tisk

Satelitní operátoři Es'hailSat a Arabsat uzavřeli strategickou dohodu v rozšiřování DTH služeb kolem pozice 26°E. Cílem kontraktu je podpoření užší spolupráce mezi oběma společnostmi a posílit dosah a penetraci kolem pozice 26°E v TV vysílání.

Podle smlouvy získal satelitní operátor Es'hailSat právo na využívání 500 MHz prémiového pásma v Ku pásmu na pozici 26°E pro televizní vysílání. Druhý satelit operátora Es'hail 2 bude využívat tyto kmitočty pro DTH služby a další telekomunikační služby z orbitální pozice 26°E.

Jedná se o významné navýšení kapacity Es'hailSatu na pozici 25,5°E / 26°E pro televizní vysílání a posílí záložní kapacitu, když budou oba satelity Es'hail 1 Es'hail 2 souběžně v provozu.

Es'hailSat je katarský satelitní operátor založený v roce 2010 se sídlem v Dauhá. Společnost bude vlastnit a provozovat satelity sloužící pro vysílání, byznys a vládní účely. Es'hailSat si objednal první satelit Es'hail 1 u společnosti Space Systems/Loral, který bude sdílet satelit s evropským satelitním operátorem Eutelsat. Vynesení satelitu Es'hail 1 je naplánováno na 29. srpna 2013. Družice bude poskytovat televizní, hlasové služby, přístup na internet, firemní a vládní služby po celém Středním Východě a severní Africe.

Satelit Eshail 1 bude vybaven 24 transpondéry v Ku pásmu a 14 v Ka pásmu. Na pozici 25,5°E nahradí stávající družici Eutelsat 25C.





Reklama




Vybrané články