Quantcast

HD kanály ČT i Déčko a ČT art brzy i pro Liberec a Jablonec

| Martin Vyleťal | tisk

Diváci v Jablonci nad Nisou a Liberci a okolí těchto měst se zřejmě již brzy dočkají možnosti příjmu DVB-T multiplexu Regionální sítě 7 (multiplex 1a). V současné době probíhá koordinace kmitočtu pro Liberecký kraj.

Liberecký kraj přitom patří k bílým místům na mapě pokrytí Regionální sítě 7.

Regionální síť 7 chce pro pokrytí severních Čech využít vysílací kótu Černá Studnice u Jablonce nad Nisou. V současnosti se koordinuje K29 (tj. 538 MHz) a to ve spolupráci se sousedními zeměmi - Německem a Polskem. Termín spuštění vysílače Jablonec s Regionální sítí 7 je závislý na dokončení koordinace kmitočtu. Nicméně spuštění vysílače se očekává ještě letos.

Na vysílač Černá Studnice jsou již namířeny individuální i společné televizní antény - tento vysílač již šíří multiplex 4 (K25, tj. 506 MHz) s programy NOVA HD, TV Fanda, TV Smíchov, TELKA, TV Pohoda a test POHODA - REBEL.

Regionální síť 7 (RS7) šíří programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD a také nové stanice ČT:D (Déčko) a ČT art. V multiplexu je také RETRO Music TV a test kanálu POHODA - REBEL. RS7 má v současnosti pokrytí kolem 82 procent obyvatel ČR. Liberecko a Jablonecko jsou doposud lokality, kde není možné RS7 naladit ani po otočením antény na jiný vysílač.





Reklama




Vybrané články