Quantcast

ČT: Magazín Auto Moto Revue se vrací

| redakce | tisk

Od 1. března 2014 se ve vysílání České televize opět objeví Auto Moto Revue, jeden z tradičních pořadů ČT a nejstarší český motoristický magazín. Během pauzy prošel celkovou generálkou a zásadní proměnou. Stejně jako dřív bude pořad motoristy vzdělávat a informovat, ale tentokrát navíc i bavit.

Jako auto stojí na čtyřech kolech, nová revue je postavena na týmu čtyř expertů. Na plyn šlape Míša Maňovská, skvělá rallye závodnice, naviguje čtyřnásobný vítěz Dakaru Pepa Kalina, výkon hlídá olympijský vítěz a sportovec roku Aleš Valenta a o tempo jízdy se stará rozhlasový moderátor a motoristický fanatik Petr Šimek. Průvodci k tématům přistupují po svém, pořad tak nabírá mnoho různých rozměrů a každý divák tak má šanci přijít si na své,“ představuje průvodce pořadem hlavní dramaturg pořadu Milan Vacek.

Nový obsah magazínu Auto Moto Revue už není jen mozaikou zajímavostí, ale příběhem se začátkem a koncem, ať jde o souboj auta s vlakem, letadlem či člověkem, odkrývání tajemství policejních kamer, hon na zloděje aut či přípravu kaskadérského skoku s Jaguárem. Příběhová linie je doplněna informacemi o technických novinkách a vychytávkách, radami pro chování na silnici, unikátními záběry z policejních kamer, právní poradnou nebo netypickými testy.

K tomu Milan Vacek dodává: „Naši experti navíc zkoušejí řízení neobvyklých strojů, přinášejí reportáže z diváckých garáží, ve kterých jsou ukryty unikátní kousky, jezdí s profesionály a kaskadéry a také dávají zabrat Otloukánkovi: autu, které je tu proto, aby se na něm testovalo, co vydrží a co by lidé se svým autem rozhodně nikdy dělat neměli.“

Natáčí se po celé republice v zajímavých areálech, pořad se nevyhýbá žádnému tématu, prostředí ani počasí. Nechce být pořadem jen pro odborníky; příběhem, pestrostí a nápadem chce oslovit všechny diváky. Chce ukázat, že revue o motorismu nemusí být jenom o parametrech testovaných aut, ale že může nabídnout zajímavý pohled každému, kdo se s auty a motory potkává. A to je dnes opravdu každý.

Dramaturgie: Milan Vacek
Režie: Karel Jonák
Vedoucí produkce: Lucie Plocková
Stopáž: 25 minut
Vysílání: sobota 18:15, repríza čtvrtek 14:30 na ČT2

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články