Quantcast

O2 TV má 160 tisíc abonentů. Nejsledovanější je Nova

| redakce | tisk

Počet zákazníků O2 TV překročil v březnu hranici 160 tisíc. Na novou platformu, díky které se podařilo zvýšit tempo růstu v počtu abonentů, již byli převedeni všichni zákazníci. Za rostoucím zájmem o digitální televizi stojí především její unikátní funkce Zpětné zhlédnutí, Nahrávání nebo O2 Videotéka.

Když jsme se v lednu našich zákazníků ptali, jakou funkci na své O2 TV využívají nejčastěji, více než 80 procent z nich odpovědělo, že zpětné zhlédnutí. Kvůli této funkci k nám také přišla více než polovina nových zákazníků,“ říká David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

Z průzkumu, který realizovala výzkumná agentura STEM/MARK, dále vyplynulo, že více než osm tisíc nových zákazníků přešlo k O2 TV od konkurence. Jako hlavní impuls pro změnu poskytovatele uváděli nejčastěji právě funkci Zpětné zhlédnutí nebo výhodný cenový balíček.

Březnové sledovanosti v O2 TV kralovala Nova
Digitální televize dokáží velice přesně měřit sledovanost jednotlivých kanálů. V počtu hodin, které strávili diváci O2 TV v březnu před televizními obrazovkami, tak s celkovým počtem 6,2 milionu hodin jasně kralovala Nova. O třetinu nižší sledovanost vykázala ČT1 a o téměř polovinu níže se umístila Prima. Čtvrtou příčku potom obsadila Prima COOL. Nemalý zájem mezi diváky budí i dokumentární kanály (Prima ZOOM, National Geographic, Discovery), které se na celkové březnové sledovanosti O2 TV podílí téměř osmi procenty.

O2 TV má 160 tisíc abonentů. Nejsledovanější je Nova
▲ O2 TV má 160 tisíc abonentů. Nejsledovanější je Nova

Diváci O2 TV přepínají. A hodně!
Každý den přepne průměrný divák mezi kanály přibližně 39krát. O víkendech se počet zvedne dokonce na 50 přepnutí za den. Za přepnutí na jiný kanál je přitom považována pouze taková aktivita, při které divák na novém kanálu zůstane alespoň pět minut.

O O2 TV
Digitální televizí O2 TV disponuje v současné době více než 160 tisíc českých domácností. Téměř dvě třetiny majitelů jsou ve věku od 20 do 50 let. Zhruba 32 procent z nich žije v Praze nebo Středočeském kraji, zbylé dvě třetiny přípojek O2 TV jsou poměrně zastoupeny v ostatních krajích České republiky

O2 TV lze získat už za 151 Kč měsíčně. K O2 TV Flexi se 43 televizními programy dostanou zákazníci navíc tematické programy (sport, seriály, dokumenty, filmy, hudba, děti) dle vlastního výběru. Výhodou O2 TV je celá řada dalších unikátních funkcí. Jednou z nejoblíbenějších je zpětné zhlédnutí, které umožní přehrát libovolný pořad až 30 hodin po jeho skutečném odvysílání.

zdroj: Telefónica CZ





Reklama




Vybrané články