Quantcast

Horor Film TV: Vrcholí Noc hororožroutů

| redakce | tisk

Poslední kolo soutěžní přehlídky nezávislých hororových filmů Noc hororožroutů, která odstartovala v kabelové a satelitní televizi Horor Film TV 13. února 2014, proběhne v noci z 12. na 13. května. Horor film TV zopakuje toto poslední kolo ještě v noci z 16. na 17. května.

Do prvního ročníku soutěže přihlásili domácí tvůrci celkem 15 snímků, z toho 14 hraných a jeden animovaný. Všechny se uchází o hlavní cenu - Cenu Nosferatu. Ta je spojena s finančním příspěvkem 20 000 Kč na další filmový projekt vítěze a s jeho producentskou podporou ze strany Horor Film TV. Rozhodne o ní porota v čele s domácím „hororovým guru“ režisérem Markem Dobešem ve složení Tomáš Kučera (režisér), Roman Kroufek (hororový časopis Howard), Jan Vojtíšek (Howard), František Vaculík (Bloody Xmas), Radim Stuchlík (Horror.cz) a Michal Hejč (Horor Film TV). Vítěze další ceny, Ceny diváků, pak vybírají diváci Horor Film TV prostřednictvím hlasování na Facebooku.

Tvůrci se zaručili, že při natáčení nebyl nikdo zabit či převeden do stavu nemrtvých a že výskyt paranormálních jevů byl v normě,“ konstatuje v této souvislosti porotce Michal Hejč a už vážněji dodává: „Předběžný ohlas na celou akci a kvalitu snímků je skutečně výborný. Výsledky vyhlásíme za měsíc, 13. června, ve 13:13 hod. na Facebooku, webových stránkách a prostřednictvím tiskové zprávy. Do 13. června pak ještě mohou diváci na Facebooku hlasovat o tom, kdo vyhraje jejich cenu.“

Horor film TV, dostupný v českých a slovenských kabelových a satelitních televizních sítích, uspořádal přehlídku jako výraz uznání tvůrcům tohoto žánru a s cílem zpřístupnit jejich tvorbu širší veřejnosti prostřednictvím televizní obrazovky.

Mohl se jí zúčastnit jakýkoliv autor krátkometrážním filmem s datem vzniku nejpozději v roce 2005 a ve stopáži od jedné do padesáti minut.

Vítězové Ceny Nosferatu a Ceny diváků budou vyhlášeni prostřednictvím facebookové stránky www.facebook.com/hororfilm a internetových stránek www.hororfilm.tv a www.horror.cz dne 13. 6. 2014 ve 13:13 hod.

zdroj: ČSFS





Reklama




Vybrané články