Quantcast

Tipy Prima ZOOM: Katastrofální dovolené, Tajný svět korýšů

| redakce | tisk

S televizí Prima ZOOM se ponoříme na dno, do hlubin vesmíru, tajemství historie i rozmanitých záhad. Prima ZOOM je totiž neuvěřitelná podívaná a neuvěřitelně okouzlující. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00-20.00 a 20.00-22.00 hodin.

Z bohaté nabídky vybíráme:

9. 6. 18.00 - Zaříkávač medvědů II
Ve druhé řadě fascinujícího dokumentárního seriálu se vrací specialista na velké medvědovité šelmy Steve Searles. Hlavní hrdina se ve stylu reality show odváží do nitra medvědích doupat, značkuje jejich obyvatele, diskutuje o důvodech, proč a za jakých okolností tato zvířata útočí na člověka a přesouvá otravné šelmy z tábořišť do poklidnějších končin. Často je přitom tím jediným, kdo chrání turisty před medvědy, a zároveň medvědy před člověkem. Seriál navíc rozebírá techniky lovu medvědů, jaké je k tomu potřeba vybavení, a prozrazuje mnohá medvědí tajemství.

9. 6. 21.00 - Katastrofální dovolené
Máme tu pro vás další řádku „pěkných“ dovolených, které byste určitě zažít nechtěli. Dokumentární seriál, nejen pro škodolibé, je plný neuvěřitelných příběhů o opravdu nečekaných zážitcích i dovolených, které se vyloženě zvrhly. Přinášíme neobyčejné příběhy obyčejných lidí a věřte, že budete žasnout.

10. 6. 20.00 - Hitlerovy tajné bunkry
Rok 1945: Berlín je v obležení a desítky tisíc Němců se ukrývají v rozsáhlém podzemním bludišti bunkrů. To se táhne několik kilometrů pod ulicemi města. Současnost: Skupina mladých archeologů se neúnavně probírá starými záznamy a rozmlouvá s pamětníky ve snaze objevit a odhalit tento ztracený podzemní svět. Mnoho bunkrů už našli. Ale ještě mnohem víc jich stále hledají. Spolu s nimi se na tato tajemstvím opředená místa poprvé vrací také přeživší, kteří se v hlubinách vystrašeně ukrývali před postupující Rudou armádou s vědomím, že většina z nich Hitlerovu porážku nepřežije.

11. 6. 20.00 - Kempoví nájezdníci
Národní park Kruger je jednou z největších jihoafrických turistických atrakcí. Po celém světě je známý díky jedinečné příležitosti setkání návštěvníků s divokými zvířaty. Jeho končinami projde každoročně téměř milion návštěvníků, takže tábořiště a kempy jsou vždy obsazené. Některá zvířata jsou tím pádem v každodenním kontaktu s lidmi. Krmení zvířat je sice přísně zakázané, přesto k němu ale dochází. Z dlouhodobého hlediska je to pro mlsné ubožáky velké nebezpečí. Stávají se totiž závislými na tom, co jim kdo hodí, a ztrácejí přirozený strach z člověka. Dokumentární seriál Kempoví nájezdníci v dramatickém stylu soap opery vypráví příběh zvířat, která využívají nejrůznější propracované triky, aby dostala, na co mají chuť.

12. 6. 18.00 - Jak funguje vesmír (Hvězdy)
Staňte se svědky toho, jak fascinující měsíce, planety, hvězdy, sluneční soustavy a galaxie spojí síly a společně vytvoří náš kosmos v pořadu Jak funguje vesmír. Osmidílný dokumentární seriál přesně ilustruje, jakým způsobem byl vesmír „navržen“ i jak vznikl. Využívá k tomu zajímavé příspěvky odborníků, které poutavě kombinuje s digitálními animacemi. Podívejte se, jak se rodí hvězda. Dozvíte se mimo jiné také to, že díky nukleárním fúzím hvězdy vydrží planout celé miliardy let, nebo co pohání naše vlastní Slunce. Moderní astronomie pomáhá demystifikovat čím dál víc těchto a dalších neobvyklých fenoménů a postupně odhaluje, Jak funguje vesmír.

Tipy Prima ZOOM: Katastrofální dovolené, Tajný svět korýšů
▲ Tipy Prima ZOOM: Katastrofální dovolené, Tajný svět korýšů

Foto: Tajný svět korýšů. Uvidíte na Prima ZOOM

13. 6. 20.00 - Tajný svět korýšů
Moře je domovem podivuhodných tvorů. Mezi mnoha skupinami mořských druhů najdeme jednu, která je opravdu velmi neobvyklá. Jsou to korýši. Tato zvířata po staletí žila na hranici skutečnosti a fantazie a celou tu dobu byla pro lidstvo záhadou. Je jejich způsob života také tak neobvyklý jako jejich vzhled? Korýši se vyskytují všude na světě, na mořské hladině i v hloubce tisíců metrů. Mají všechny možné barvy a tvary, takže někdy vypadají přímo mimozemsky. Zkoumat tento mořský hmyz (což je kategorie, do níž vážně patří), je jako ponořit se do nějakého sci-fi. Připravte se, že vás ohromí.

13. 6. 21.00 - Oceány (Kortézovo moře)
V hlubinách oceánů se ukrývají tajemství minulosti, o naší planetě a životě samotném. Mezinárodní tým výzkumníků je konečně připravený se potopit na dno a odhalit, co tam je. Tento pozoruhodný dokumentární seriál plný překvapení je poutavou kombinací archeologie, mořské biologie a antropologie s akcí a vzrušením z dobrého thrilleru. Každá z misí ukazuje společný život odborníků na jedné lodi, jak se vyrovnávají s osobními problémy i neustálým ohrožením. Okouzlující záběry zachycují neznámý podmořský svět v plné kráse. Tým zjišťuje, co je pravdy na zvěstech, že se Středozemní moře stalo semeništěm Velkého bílého žraloka. Nebo zkoumá starověké trosky, jež vydávají svědectví o pirátství - jak dávno minulém, tak hrozivě aktuálním.

14. 6. 19.00 - Archeologové v tajných službách
Píše se léto roku 1912. Dva muži, kteří by nemohli být rozdílnější, se setkávají v syrské poušti: německý baron Max von Oppenheim a Angličan Thomas Edward Lawrence. Oba jsou archeologové. A oba dorazili na Střední východ hledat pozůstatky starověkých civilizací. Jenže první světová válka z nich udělala zahořklé nepřátele. Z obou se stali špióni ve službách císaře nebo krále. Nemanželský syn Lawrence se stane sjednotitelem Arabů a vrhne se s nimi proti osmanskému impériu. Oppenheimova snaha podpořit Turky v boji proti Angličanům se nevyhnutelně střetává s legendou Lawrence z Arábie. Podívejte se, jak to bylo ve skutečnosti.

Tipy Prima ZOOM: Katastrofální dovolené, Tajný svět korýšů
▲ Tipy Prima ZOOM: Katastrofální dovolené, Tajný svět korýšů

Foto: Zvířecí strategie (Volba zbraní). Uvidíte na Prima ZOOM

14. 6. 20.00 - Zvířecí strategie (Volba zbraní)
Aby se zvířata přizpůsobila životně důležitým potřebám, jako je příjem výživy, reprodukce, péče o potomky, ochrana vlastního druhu a obecně schopnost přizpůsobit se někdy nepřátelskému prostředí, musela si osvojit různé strategie, techniky a vzorce chování. Šestidílný dokumentární seriál Zvířecí strategie prozrazuje, jak primáti, antilopy, malé zvířecí druhy, velcí dravci, a dokonce i někteří ptáci žijí, jak se vyrovnávají s výzvami a zůstávají naživu v divokém světě, který je jejich domovem.

15. 6. 21.00 - Svědectví zapsaná v kameni (Gerasa a Volubilis: Dcery Říma)
Osmidílný dokumentární seriál zkoumá největší archeologické milníky oblasti Středozemního moře a Středního východu. Zabývá se dějinami jejich stavby, následným vývojem a nakonec nevyhnutelným úpadkem. Díky informacím od vyhlášených archeologů a digitálním animacím můžeme konečně vidět a navštívit tyto monumenty v podobě, v jaké je vystavěly velké starověké civilizace Mezopotámie, faraóny ovládané egyptské říše, starověkého Řecka i římského impéria.

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články