Quantcast

Ruský kanál Dozd s FTA vysíláním na 4,8E

| redakce | tisk

Na satelitu Astra 4A (4,8°E) se nečekaně objevilo FTA vysílání ruské stanice Dozd. Kanál se stal známým po celém Rusku kvůli průzkumu s anketou o Leningradu. Provozovatel má dnes problémy se šíření programu - řada operátorů s ním ukončilo smlouvu na distribuci stanice.

S ohledem na události v únoru letošního roku se provozovatel Dozd rozhodl dočasně upustit od placené distribuce (do konce roku 2014) ale ne mnoho kabelových operátorů se rozhodlo využít této možnosti.

Ruský kanál Dozd s FTA vysíláním na 4,8E
▲ Ruský kanál Dozd s FTA vysíláním na 4,8E

Stanici nenajdou diváci u velkých operátorů jako je Akado, ER-Telekom, Rostelecom či Bilajn TV. Dozd nevysílá také v žádné satelitní platformě a kvůli nešťastné anketní otázce nyní stanice ani v Trikolor TV, NTV Plus a ani v Kontinent TV.

Před několika dny se provozovatel vyjádřil o možném ukončení vysílání do 20. června, pokud se nepodaří prodloužit smlouvy s operátory.

technické parametry:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 12,380 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Dozd okamžitě reaguje na aktuální události. Přináší informace z různých úhlů pohledu, analyzuje je a na základě toho připravuje různé expertízy. Více než polovina programů se vysílá živě.

Dozd vysílá FTA pro celé Rusko ze satelitu Jamal 300K (90°E).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články