Quantcast

Slovak Telekom má 468 tisíc zákazníků TV služeb

| redakce | tiskobrázek k článku: Slovak Telekom má 468 tisíc zákazníků TV služeb

Celá skupina Slovak Telekom měla k 31.12.2014 jž 468 tisíc zákazníků televizních služeb. Meziročně rostl počet zákazníků v celé skupině ST a to díky novým nabídkám Magio TV, Chytrému balíku a rovněž i nabídce Nové Digi TV.

Meziročně stoupl i počet širokopásmových přístupů - k 31.12.2014 dosáhl 559 tisíc přístupů za celou skupinu Slovak Telekom.

Slovak Telekom měl ke stejnému datu 2,220 milionů zákazníků mobilních služeb. Podíl smluvních zákazníků nadále přesahuje 64 procent.

Během loňského roku se rozšířilo pokrytí 4G sítě z 23,7 na 52 procent obyvatel. Slovak Telekom v létě 2014 zrealizoval i první test LTE-A CA-7 technologie s dosaženou rychlostí 300 Mbit/s.

Výnosy Slovak Telekom za rok 2014 dosáhly 767,6 milionů eur, meziročně se snížily o 5 procent. Výnosy DIGI Slovakia za rok 2014 činily 29,6 milionů eur.

Rok 2014 bol náročný i úspešný vo viacerých segmentoch. V oblasti fixnej siete nám rastie počet TV zákazníkov, množstvo širokopásmových prístupov a dokázali sme oživiť predaj hlasových programov vďaka uvedeniu Chytrej ponuky a balíkov pevných služieb. Oblasť mobilnej siete potvrdzuje ďalšiu orientáciu na dátové služby, o čom svedčí vyššia prevádzka v 3G i 4G sieti," uvedl Miroslav Majoroš, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Slovak Telekom.

"Posledných 12 mesiacov sme sa sústredili na LTE sieť a potvrdili náš rýchlejší nástup 4G siete v porovnaní s 3G v minulosti: výrazne sme rozšírili pokrytie na 52 percent populácie, pridali desiatky nových telefónov, realizovali zmeny v programoch. Vlani sme uviedli viaceré nové riešenia a služby, napríklad Aplikačný obchod v ICT oblasti. Darí sa aj našim dcérskym spoločnostiam, ktoré zaznamenali medziročný rast výnosov,“ dodal Miroslav Majoroš.





Reklama




Vybrané články