Quantcast

Dajto opustí DVB-T, SD signál zůstane pro operátory bezplatný

| redakce | tiskobrázek k článku: Dajto opustí DVB-T, SD signál zůstane pro operátory bezplatný

TV Markíza ukončí terestrickou distribuci mužského kanálu Dajto. Od května nebude stanice Dajto dostupná na klasickou pozemní anténu v DVB-T. Diváci najdou tento program v jiných distribučních platformách.

"Dajto nájdu diváci bežne v základnej ponuke operátorov a SD signál televízia dokonca poskytuje bezplatne," uvedl webu parabola.cz k ukončení televize Dajto v prvním digitální pozemním multiplexu na Slovensku Lukáš Kočišek, PR manažér skupiny kanálů Markíza. Důvody ukončení Dajto v DVB-T neuvedl.

Možným důvodem konce programu Dajto v pozemní síti je cena za distribuci programu v DVB-T v poměru k počtu diváků, kteří sledují pozemní vysílání. Dalším důvodem mohou být omezení vysílacích práv pro sportovní přenosy - skupina Markíza získala začátkem tohoto měsíce práva na slovenskou fotbalovou Fortuna ligu. Ta byla doposud dostupná jen na placených programech DIGI Slovakia. Kanál Dajto v SD zůstává pro operátory bezplatný, nicméně prakticky všechny platformy nabízejí program v placeném balíčku. Zcela zdarma je zatím Dajto na satelitu Thor 6, kde vysílá dokonce FTA.





Reklama




Vybrané články