Quantcast

Červnová kvalifikace na EURO je zpět! Na Sport1 a Sport2

| redakce | tisk

Polovina kvalifikace o postup na EURO je za námi. Pokud by končila právě teď, na šampionátu by si zahrály jak reprezentace České republiky a Slovenska, tak také Walešané, Islanďané nebo Rakušané.

Pomalejší rozjezd musí napravovat hned několik účastníků posledního mistrovství světa v Brazílii. Problémy má reprezentace Nizozemí nebo třeba Rusko. Obě země jsou zatím mimo místa zajišťující přímý postup. Překvapením je zatím i body ztrácející světový šampion z Německa, kterému ve skupině D patří druhé místo po prohře v Polsku a domácí remíze s Irskem. Poláci jsou nejlépe střílejícím týmem kvalifikace se šestnácti góly.

Naopak velkou motivaci po velkém výpadku v Brazílii prokazují fotbalisté Anglie, kteří jsou společně se Slováky jedinými dvěma týmy, které v dosavadním průběhu kvalifikace neztratili ani jeden bod. Angličané se pyšní nejlepší obranou kvalifikace, která zatím inkasovala jen jednou. Zároveň mají ve svém středu i nejlepšího střelce celé kvalifikace Dannyho Welbecka, který dal šest branek.

Červnová kvalifikace na EURO je zpět! Na Sport1 a Sport2
▲ Červnová kvalifikace na EURO je zpět! Na Sport1 a Sport2

Druhá polovina odstartuje třemi hracími dny od 12. do 14. června a nabídne hned několik zápasů, které mohou být klíčové z pohledu celé kvalifikace. Ve skupině A čeká na Českou reprezentaci nebezpečný výlet na Island. Ostrované jsou v domácím prostředí nepřekonatelní a dokázali porazit jak Turecko, tak Nizozemí.

Ve skupině B dojde na očekávaný souboj prvního s druhým. Wales se skvěle střelecky disponovaným Garethem Balem vyzve Belgii. Také program skupiny E přinese vzájemný zápas prvních dvou týmů tabulky Anglie a Slovinska. Případné bodové ztráty Slovinska by mohl využít další účastník posledního mistrovství světa Švýcarsko. A do třetice setkání prvního s druhým, a to ve skupině F, ve kterém se Rumuni pokusí udržet dosavadní neporazitelnost proti Severnímu Irsku. Velká bitva se očekává ve skupině G, kde lídr Rakousko změří síly s ambiciózním Ruskem. Skupina H přinese třeskutý souboj o první místo mezi Chorvatskem a Itálii. Na podzim si Chorvaté z Apeninského poloostrova odvezli bod, na domácí půdě zatím neztratili ani jeden.

12.6.
od 17:45 Kazachstán - Turecko (vysílá Sport1)
od 20:30 Chorvatsko - Itálie (Sport1)
od 20:30 Lotyšsko - Nizozemsko (Sport2)
od 23:00 sestřih kvalifikačních zápasů (Sport1)

13.6.
od 17:45 Irsko - Skotsko (Sport1)
od 20:30 Gibraltar - Německo (Sport1)
od 20:30 Severní Irsko - Rumunsko (Sport2)
od 23:00 sestřih kvalifikačních zápasů (Sport1)

14.6.
od 18:00 Rusko - Rakousko (Sport1)
od 20:30 Bělorusko - Španělsko (Sport1)
od 20:30 Švédsko - Černá Hora (Sport2)
od 23:00 sestřih kvalifikačních zápasů (Sport1)

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články