Quantcast

Nat Geo Channel chystá dokument Atentát na prezidenta Reagana

| redakce | tiskobrázek k článku: Nat Geo Channel chystá dokument Atentát na prezidenta Reagana

Televizní stanice National Geographic Channel oznámila, že bude pokračovat v úspěšné spolupráci s produkční společností Ridleyho Scotta - Scott Free Productions a znovu spojí své síly při realizaci filmu, který bude čerpat z očekávané knihy Billa O'Reillyho a Martina Dugarda Killing Reagan.

Plánovaný snímek půjde ve šlépějích svých úspěšných filmových předchůdců Vraždy prezidenta Lincolna, Vraždy prezidenta Kennedyho a Proč zabili Ježíše, z nichž poslední dva jmenovaní byli v roce 2014 a 2015 nominováni na cenu Emmy.

V posledních třech letech vytvořili Scott Free Productions a National Geographic Channel neuvěřitelnou spolupráci, díky které přivedli k životu mé knihy, a jsem si jistý, že u Atentátu na prezidenta Reagana tomu nebude jinak,“ prohlásil spisovatel Bill O'Reilly.

V případě plánovaného snímku chtějí tvůrci přijít s poněkud odlišným přístupem a zaměří se primárně na to, jak pokus o atentát na nově zvoleného prezidenta ovlivnil jeho fungování v čele Spojených států. Reaganovu cestu budeme sledovat od zlaté éry Hollywoodu, kde zažil slávu i žal, přes období, kdy zastával funkci guvernéra státu Kalifornie, až po jeho působení v Bílém domě. Atentát na prezidenta Reagana bude do hloubky zkoumat vzestup prezidenta k moci, jehož snahy nebyly zmařeny jen díky tomu, že vystřelená kulka o pouhé centimetry minula srdce.

Naši diváci mají dlouhodobě zájem o působivé a autentické příběhy. Jsme rádi, že může pokračovat naše spolupráce s Billem O'Reillym a společností Scott Free Production,“ řekl prezident původní programové tvorby a produkce NGC US Tim Pastore. „Nezáleží na tom, ke které politické straně inklinujete. Je jisté, že v našem moderním světě mělo prezidenství Ronalda Reagana vliv na globálním politiku.“

Předprodukce filmu Atentát na prezidenta Reagana bude zahájena během letošního roku a premiéra je na National Geographic Channel plánovaná v roce 2016.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články