Quantcast

Animovaný listopad na FilmBox Extra HD

| redakce | tisk

S deštivým a sychravým podzimem se děti i rodiče postupně přesouvají ze zahrady nebo z hřiště pod střechu. Ani doma však nuda nehrozí, pokud si pustí FilmBox Extra HD, který v listopadu vysílá hned několik českých premiér kvalitních animovaných filmů pro celou rodinu.

Patří mezi ně mimo jiné tyto tituly:

Velká šestka
Čtrnáctiletý Hiro je neobyčejně nadaným konstruktérem robotů, který se i se svojí partou ocitne uprostřed nebezpečné hry o holý život. Kdo a proč se snaží ukrást jeho vynález, a kým vlastně je jeho otec? Film se odehrává ve fiktivním městě jménem San Franciskyo, umně zkombinovaných kulisách kalifornské metropole a Tokia. A mihne se v něm i Steve Jobs stejně jako legendární tvůrce nejslavnějších pixarovských animáků John Lesseter.

Superhrdinská animovaná komedie je prvním filmem, který společnost Walt Disney natočila na motivy komiksu od studia Marvel, které před šesti roky koupila. S vydělanými 657 miliony dolarů se stal komerčně nejúspěšnějším animákem roku 2014, zároveň si však vysloužil velkou chválu kritiky a také Oscara za nejlepší animovaný film.
Neděle 1. listopadu

Animovaný listopad na FilmBox Extra HD
▲ Animovaný listopad na FilmBox Extra HD

Letadla 2: Hasiči a záchranáři
V pokračování veleúspěšného animáku od studia Walta Disneye se slavný letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a nejspíš už nebude moci závodit. Dá se proto na kariéru vzdušného požárníka a přidá se k týmu vrtulníku Břitvy, dvoumotorové Kapky, nákladního vrtulníku Větrníka a bývalého vojenského dopravního letounu Cabbieho. Rozsáhlý lesní požár prověří jejich schopnosti a naučí Práška, co to znamená být skutečným hrdinou.

Během čtyř let trvající výroby snímku spolupracovali filmaři se skutečnými leteckými hasiči, akční scény jsou tedy překvapivě velkou měrou realistické. Námět vychází z okolnosti, že práškovací letadla jako Prášek byla v začátcích leteckých protipožárních zásahů opravdu používána k hašení.
Úterý 17. listopadu

Animovaný listopad na FilmBox Extra HD
▲ Animovaný listopad na FilmBox Extra HD

Zázračné kouzlo
Pohádková země je přísně segregovaná na prosluněnou část obývanou vílami a temnou bažinu, ve které žijí příšery všeho druhu. Až když jedna z víl překročí prý neprostupnou hranici, ukáže se, i ty ti největší oškliváci mají city.

Hudební fantasy komedie vychází z povídky tvůrce Hvězdných válek George Lucase, inspirované Shakespearovým Snem noci svatojánské. Lucas, který film také produkoval, na námětu pracoval celých patnáct let, a to prý pro svoje tři dcery: „Hvězdné války jsou pro dvanáctileté chlapce. Chtěl jsem vymyslet i něco pro dvanáctileté dívky.“
Neděle 29. listopadu

zdroj: SPI





Reklama




Vybrané články