Quantcast

Türksat 4B zaparkován na cílové pozici 50E

| redakce | tisk

Nový turecký telekomunikační satelit Türksat 4B tureckého satelitního operátora Turksat Satellite Communication, Cable TV and Operation A.S. je již na své cílové orbitální pozici 50°E, kde nyní proběhnou technické testy před uvedením družice do komerčního provozu.

Türksat 4B byl vynesen 17. října 2015 nosnou raketou Proton M se startovacím blokem Breeze M z kosmoddromu Bajkonur z Kazachstánu. Kosmický aparát je vybaven kapacitou v Ku, Ka a C pásmu. Výrobcem satelitu je japonská společnost MELCO.

Mapy pokrytí v Ku pásmu jsou podobné jako u družice Türksat 4A, která pracuje na pozici 42°E. K dispozici tak bude západní, východní a turecký svazek. Bezproblémový příjem programů na parabolách malých rozměrů bude ve střední Evropě ze západního svazku, z východního na parabolách větších rozměrů (odhadem cca 120 cm). Turecký svazek by měl být dostupný na východním Slovensku. Po uvedení družice do komerčního provozu ještě může dojít k mírným modifikacím v pokrytí.

Türksat 4B bude pokrývat z Ku pásma Turecko, Střední východ, Asii, severní Afriku a Evropu podle zvoleného svazku. V Ka pásmu Turecko, střední Asii a Evropa skrze spot beamy. V C pásmu pokryje Turecko a Afriku.





Reklama




Vybrané články