Quantcast

CS film uvádí Večer se Zdeňkem Svěrákem

| redakce | tisk

CS film, televize českých a slovenských filmů, věnuje dne 28. března své podvečerní a večerní vysílání panu Zdeňku Svěrákovi. Připomene tak jeho osmdesáté narozeniny, kterých se dožívá právě tohoto dne.

Uvede celkem tři celovečerní filmy, v nichž hraje hlavní roli, a navíc i speciální vydání magazínu Filmových novin, věnované jeho filmové dráze.

Filmová tvorba Zdenka Svěráka prolíná životem hned několika generací Čechů. Oslovil je a oslovuje jako herec, scénárista i režisér. Na domácí filmové scéně snad není mety, na kterou by nedosáhl. Naše televize mu přeje pevné zdraví a řadu dalších tvůrčích příležitostí,“ přichází s přáním ke kulatému jubileu Zdeňka Svěráka Jan Jurka, programový ředitel CS filmu.

CS film připravil do vysílání následující snímky:

Jako jed (1985, režie Vít Olmer, 18:00 hod)
Hořká komedie o druhé míze, mužské ješitnosti a vztazích mezi manželi i milenci. Říká se, že Zdeněk Svěrák se při natáčení do své filmové partnerky Ivony Krajčovičové skutečně zamiloval... Dále hrají: Libuše Švormová, Václav Švorc, Laďka Kozderková, František Řehák, František Husák a další.

Magazín Filmových novin: Zdeněk Svěrák (2016, připravil O. Pohl, 19:20 hod)

Tatínek (2004, režie Jan Svěrák a Martin Dostál, 20:00 hod.)
Pozoruhodný dokument syna o otci. Jan Svěrák spojuje vzpomínky svého otce Zdeňka na dětství a na minulost s vyprávěním o přítomnosti. Dokument ukazuje, co všechno vkládá Zdeněk Svěrák do své tvorby a práce. Dále hrají: Jan Svěrák, Ladislav Smoljak, Petr Brukner, Miloň Čepelka, Jiří Menzel, Bořivoj Penc, Jaroslav Uhlíř a další. V hodnocení filmových diváků na ČSFD získal tento film 83 %.

Co je vám, doktore? (1984, režie Vít Olmer, 22:00 hod.)
Nehrdinský hrdina, čtyřicetiletý zubař, je věčný idealista, který je nespokojen s tím, jak žije. Manželství nestojí za nic, jeho žena je zcela v zajetí počítačů a nemá pochopení ani pro jeho recesní vtípky. Život ve velkoměstě ho otravuje doslova i v přeneseném smyslu, a tak přichází vzpoura proti všemu a všem... Dále hrají: Ivona Krajčovičová, Iva Hüttnerová, Ondřej Pavelka, Eva Asterová, Karel Brožek, Ferdinand Krůta, Bronislav Poloczek, Eva Holubová, Ladislav Smoljak a další.

zdroj: ČFS





Reklama




Vybrané články