Quantcast

Italská Deejay TV se mění na Canale Nove

| redakce | tisk

Na italském televizním trhu došlo k další významné změně. Privátní stanice Deejay TV byla dnes rebrandována na Canale Nove. V novém logu stanice se v písmenu O ještě nachází původní název a logo stanice - Deejay.

Stanice Deejay TV odstartovala v říjnu roku 2009. Zpočátku se zaměřovala na hudební pořady a videoklipy. V další fázi byly do programu stanice zařazeny zábavní pořady s cílem oslovení širšího televizního publika.

Název Deejay TV postupem času již nekorespondoval s obsahem stanice a proto vlastník stanice Discovery Group se rozhodl provést rebranding stanice - vedle loga a názvu programu se změnila i grafika. Stanice nese duální název Deejay TV - NOVE a později bude původní značka Deejay TV z názvu a loga zcela vypuštěna.

Italská Deejay TV se mění na Canale Nove
▲ Italská Deejay TV se mění na Canale Nove

NOVE je italštině číslice "devět". Právě na deváté pozici v pozemním multiplexu v Itálii se nachází stanice Deejay TV, dnes Canale Nove. Rovněž na 9. pozici v EPG najdou stanici i diváci FTV platformy TivúSat. Abonenti satelitní platformy Sky Italia mohou stanici naladit na 145. pozici.

Canale Nove je televizní kanál zaměřený na celou řadu žánrů - televizní seriály, informace a zábavu. Stanice patří mezi neplacené programy skupiny Discovery v Itálii, kde také provozuje programy Real Time, DMMAX, Focus, Giallo, K2 a Frisbee. Vedle těchto kanálů poskytuje i placené programy Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Travel and Living, Discovery Worls, Animal Planet, Eurosport a streamingovou službu Dplay.

technické parametry - Deejay TV / canale Nove:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,541 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA Nagra MA a Videoguard

Nedávno dokončil rebranding také vlastník televize MTV Italia, operátor placené televize Sky Italia. Stanice se nejprve jmenovala MTV8 Italia a v minulých dnech byla stanice přejmenována na finální název TV8. I v tomto případě osmička v názvu stanice představuje osmou pozici v pozemním multiplexu.





Reklama




Vybrané články