Quantcast

Skylink brzy představí hybridní přijímače

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink brzy představí hybridní přijímače

Operátor největší česko-slovenské satelitní platformy Skylink chystá pro své zákazníky několik novinek. Do dvou měsíců chce divákům v České republice a na Slovensku představit hybridní set top boxy, které budou kombinovat satelitní televizní nabídku a internetový obsah.

Hybridní boxy jsou spojeny s novým kryptovacím systémem Viaccess Orca, který operátor postupně zavedl k většině programů Skylinku.

Kombinované satelitní/IP set top boxy poskytuje lucemburský majitel M7 Group zákazníkům v Beneluxu a Rakousku. Česko a Slovensko budou dalšími zeměmi, kde bude nabízet hybridní služby.

Letošní rok je významný pro vypínání programů ve starém formátu MPEG-2/SD u velkých vysílacích skupin. Začátkem tohoto měsíce byly vypnuty v MPEG-2 stanice TV Dajto a TV Doma. Na konci března mají v MPEG-2 skončit i některé programy skupiny Nova - konkrétně Nova Cinema a TV Fanda.

Skylink klade důraz na poskytování programů ve vysokém rozlišení (HDTV). Do konce tohoto roku chce mít všechny nejpopulárnější programy v HD. Aktuálně klientům poskytuje 130 televizních programů, z toho 48 je v HD.

Skylink je největší česko-slovenskou platformou.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články