Quantcast

Millet - krymsko-tatarská stanice startuje na satelitu 1.4.

| redakce | tisk

Krymsko-tatarský televizní kanál Millet, který zahájil vysílání před půl rokem na Krymu, oznámil zahájení distribuce programu přes satelit. Stanice bude od 1.4.2016 dostupná na satelitu Jamal 401 (90°E).

Díky satelitní distribuci bude program dostupný pro diváky v Rusku, na Ukrajině, Turecku a ve střední Asii.

Sergej Aksenov koncem dubna loňského roku podepsal dekret na vytvoření veřejnoprávní krymsko-tatarské rozhlasové a televizní firmy OKTRK, která měla nahradit privátní ATR. Provozovatel privátní stanice přerušil vysílání na Krymu dne 1.4.2015, protože ruský regulátor Roskomnadzor neumožnil registraci televize podle ruských zákonů (stanice fungovala podle ukrajinských zákonů). Zástupci ATR tvrdili, že šlo o úmyslné jednání za kritiku nové vlády na Krymu ve vysílání stanice.

ATR v současné době vysílá z Kyjeva. Příjem této stanice je možný na Krymu pouze prostřednictvím satelitu Astra 4A (4,8°E).

V září 2015 Roskomnadzor vydal firmě OKTRK licenci na vysílání televizní stanice Miller a rozhlasového programu Wietan. Krymská vláda na vytvoření nových médií vyčlenila 200 milionů rublů. 70% obsahu Millet bude v krymsko-tatarském jazyce, zbytek v ruštině.

zdroj: satkurier.pl + cableman.ru





Reklama




Vybrané články