Quantcast

ERT World se vrací na satelit

| redakce | tiskobrázek k článku: ERT World se vrací na satelit

Na satelitu Eutelsat 8 West B (8°W) se v evropském svazku objevil první regulérní televizní kanál. Doposud byla kapacita v tomto svazku využívána jen pro přenosové kanály. Jinak satelit slouží především pro potřeby regionu MENA (Střední východ + severní Afrika).

Na uvedené telekomunikační družici se objevil test ERT World. Vše nasvědčuje tomu, že již brzy řecká veřejnoprávní ERT obnoví provoz svého mezinárodního kanálu. Distribuce ERT World pro DTH se objevila na satelitním systému Eutelsat Hot Bird (13°E).

ERT World ukončil svoji činnost dne 11. června 2013 spolu s ostatními kanály ERT. O ukončení provozu ERT rozhodla tehdejší vláda. Krátce po zániku ERT vznikla dočasně nová veřejnoprávní televize EDT a 4. května 2014 byla oficiálně nahrazena novým veřejnoprávním vysílatelem NERIT. Historie NERIT byla ale velmi krátká. V lednu 2015 nový řecký premiér Aleksis Tsipras ohlásil reformu veřejnoprávní televize NERIT a návrat ERT. Po dvou letech se 11. června 2015 na místě NERIT objevila ERT.

Zpočátku fungovaly národní programy ERT 1, ERT 2 a ERT HD a zhruba o dva týdny později byla nabídka rozšířena o stanici ERT 3. O obnovení mezinárodního kanálu ERT World nebyly k dispozici žádné informace.

Vedle testovacího obrazce ERT World Europe se objevilo 5 rozhlasových stanic - Proto, Deutero, Trito, ERA Sport a Voice of Greece ale žádná z nich nevysílá.

technické parametry - ERT World Europe:

• Eutelsat 8 West B (8°W), freq. 12,623 GHz, pol. V, SR 2428, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

technické parametry - ERT World Europe:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,623 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články