Quantcast

MCM Group ukončila spolupráci s CanalSat. MCM Top na 19,2E zatím FTA

| redakce | tisk

Francouzská společnost MCM Ggroup (Ma Chaîne Musicale), která provozuje známé hudební kanály MCM FRANCE a MCM TOP (donedávna také MCM Pop), ukončila k 1.7.2016 spolupráci s operátorem francouzské pay-tv CanalSat (Astra, 19,2°E).

Konkrétní ukončení spolupráce se týká šíření hudebního kanálu MCM TOP, který se v rámci optimalizace TV kanálů v platformě CanalSat dne 11.7.2016, přesunul na nové technické parametry příjmu. Na nových parametrech je stanice MCM TOP HD šířena (zatím) jako FTA kanál. Ja dlouho bude vysílat FTA zatím není jasné s ohledem na povahu stanice (program je poskytován jako placený). Hlavní stanice MCM France zůstává zakódována.

MCM Group ukončila spolupráci s CanalSat. MCM Top na 19,2E zatím FTA
▲ MCM Group ukončila spolupráci s CanalSat. MCM Top na 19,2E zatím FTA

Program MCM TOP HD nově vysílá v multiplexu společně s nekódovanými (FTA) francouzskými zpravodajskými kanály BFM TV HD a BFM Business HD, které také jako společnost MCM Group v minulosti ukončily obdobnou spolupráci s pay-tv CanalSat. Pro televizi BFM to znamená, že její programy nejsou dál nabízeny v rámci programové nabídky platformy v tzv. atraktivní programové nabídce, tedy na předních číselných pozicích (FastScan).

Kanál MCM TOP HD nabízí 24 hodin denně hudební videoklipy různých žánrů (pop, rock, dance, trance, hip-hop atd.) a obsah vysílání je zatím upscalován do HD.

technické parametry - MCM TOP HD:

Astra 1M (19,2°E), freq. 11,895 GHz, pol. V, SR 29700, FEC 5/6, DVB-S2/QPSK, zatím FTA

zdroj: TeleSatellite, MCM, ORBITAL





Reklama




Vybrané články