Quantcast

Canal+ Now v Polsku místo stanice Liga+

| redakce | tisk

Pravděpodobně již brzy se na polském trhu objeví nová stanice pod značkou Canal+. Společnost ITI Neovision požádala polského regulátora o změny v udělené licenci v roce 2014 pro program Liga+, který nikdy nezahájil vysílání.

Nová stanice se má jmenovat Canal+ Now. Bude to další program pod značkou Canal+ v Polsku vedle stávajících programů Canal+, Canal+ 1, Canal+ Family, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Discovery, Canal+ Sport a Canal+ Sport 2.

Canal+ Now v Polsku místo stanice Liga+
▲ Canal+ Now v Polsku místo stanice Liga+

Podle licenčních podmínek původního programu Liga+ se mělo jednat o specializovaný sportovní program. Specializované pořady měly obsadit nejméně 70 procent měsíčního vysílacího času od 6:00 do 23:00 hodin. Program Liga+ měl vysílat minimálně 2,5 hodiny denně, 4x týdně a měl být určen pro diváky ve věku od 25 do 49 let ve městech s více než 20 tisíci obyvateli. Stanice měla původně vysílat zejména přenosy z polské fotbalové Ekstraklasy (50% týdenního vysílacího času). Původní tvorba měla obsadit 33% a evropská 51% vysílacího času za kvartál.

Podle webu wirtualnemedia.pl nyní provozovatel čeká na dokončení formálně-právních úkonů spojených se změnou licence. Canal+ Now bude vysílat nejenom fotbalová utkání ale také jiné sportovní akce.

Canal+ Now bude šířen u kabelových operátorů a IPTV a také v satelitní platformě nc+. Termín startu stanice není známý.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články