Quantcast

Listopad ve znamení boxu na Sport1

| redakce | tisk

Listopad na stanici Sport1 orámují boxerské duely roku 2016. Už 5. listopadu se z boxerského důchodu vrátí k bitvě o titul ve welterové váze filipínský národní hrdina Manny Pacquiao, který se střetne s mistrem organizace WBO Jessie Vargasem.

Ve druhé polovině měsíce pak dojde na nejočekávanější duel roku mezi Rusem Sergejem Kovaljovem a Američanem Andreem Wardem.

Pacquiao vs. Vargas - politik proti outsiderovi
Mannyho Pacquiaa čeká první souboj mezi provazy od ukončení aktivní sportovní kariery / odchodu do boxerského důchodu před půl rokem. A bude to pro něj v jistém smyslu odpočinek od politiky. Pacquiao je totiž na rodných Filipínách tak populární, že ho 15 milionů jeho krajanů zvolilo do Senátu. Teď už zase zlepšuje kondici, aby se mohl postavit aktuálnímu šampionovi organizace WBO Jessiemu Vargasovi. Ten je považován za věčného outsidera, ale právě v tom Vargas spatřuje výhodu. Na podcenění spoléhá a zároveň sebevědomě prohlašuje: porazím Mannyho!

Střetnutí můžete sledovat na stanici Sport1 v přímém přenosu v noci z 5. na 6. listopadu od 3:00.

Kovaljov vs. Ward - duel světové dvojky a čtyřky
Las Vegas je tradičním místem pro nejprestižnější boxerské duely. A nejinak tomu bude i 19. listopadu, kdy se zde střetne Sergej Kovaljov s Andre Wardem. V sázce bude trojice pásů světového šampiona v polotěžké váze (IBF, WBA, WBO), jejichž nynějším majitelem je ruský boxer. Kovaljovovi může hrát do not skutečnost, že polotěžká váha je jeho původní váhovou kategorií. Ovšem Ward si už dříve poradil i se středně těžkou váhou.

Americký odborný časopis The Ring Magazine hlásá, že boxer, který 19. listopadu vyhraje, rázem postoupí na nejvyšší příčku žebříčku sestavovaného nezávisle na váhových kategoriích. Od doby, co tento titul začal pravidelně publikovat svůj seznam nejlepších rohovníků, dochází teprve potřetí ke vzájemnému střetnutí dvou boxerů, kteří oba patří do Top5.

Galavečer můžete sledovat na stanici Sport1 v přímém přenosu v noci z 19. na 20. listopadu od 3:00.

zdroj: SportTV





Reklama




Vybrané články