Quantcast

Media Gruppa Ukraina testuje na satelitu Eutelsat 9B

| redakce | tisk

Ukrajinská společnost Media Gruppa Ukraina zahájila zkušební vysílání na novém telekomunikačním satelitu Eutelsat 9B, který je zaparkován na pozici 9°E. Provozovatel k testům využívá jeden transpondér, který pracuje ve svazku severní Evropa-Ukrajina.

Media Gruppa Ukraina provádí testy na kmitočtu 12,111 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK. V rámci multiplexu se vysílají bezplatné programy Indigo TV, NLO TV a Ukraina. Dále jsou zde šířeny placené programy v SD Futbol 1 a Futbol 2 a dále pay-tv programy ve vysokém rozlišení Futbol 1 HD, Futbol 2 HD a Ukraina HD. Placené stanice jsou zakódovány systémem Conax.

Multiplex používá regionální svazek severní Evropa - Ukrajina. Vedle tohoto regionu může pokrývat i částečně jiná území - například východní část Slovenska. Směrem na západ signál rychle klesá a příjem v Čechách už je prakticky nemožný.

technické parametry:

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,111 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK

Pokud se Media Gruppa Ukraina rozhodne pro kapacitu na Eutelsat 9B, bude to další zákazník francouzského operátora z Ukrajiny. Další programy se vysílají ze sousední družice Eutelsat Ka Sat (rovněž 9°E) a v plánu je také paket ukrajinských programů Ukrkosmos na 13°E.

zdroj: sat-digest.com + vl.info





Reklama




Vybrané články