Quantcast

1/3 programů na satelitech SES je v HD rozlišení

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) je nadále předním satelitním operátorem v rozvoji televize ve vysokém rozlišení a šíří programů v HD a Ultra HD. V roce 2016 se zvýšil počet HD programů na flotile SES o sedm procent na 2.495 programů.

V současné době je 33% ze všech 7.538 programů na flotile SES již v HD rozlišení. SES nabízí 27 procent ze všech HD programů, které se vysílají přes satelit na celém světě. Vedle toho více než 60% všech programů na satelitech SES se nyní vysílá ve formátu MPEG-4/H.264 (AVC).

1/3 programů na satelitech SES je v HD rozlišení
▲ 1/3 programů na satelitech SES je v HD rozlišení

Během roku 2016 došlo v Evropě k výraznému nárůstu stanic v HD rozlišení o 14% na 750 HD programů. K růstu přispěla celá řada operátorů, včetně česko-slovenské satelitní platformy Skylink na družici Astra 3B (23,5°E).

SES si udržuje silnou pozici i v poskytování programů v UHD rozlišení. Aktuálně poskytuje 21 UHD programů. Před rokem bylo na flotile SES v tomto rozlišení jen 8 stanic. SES šíří 50% ze všech UHD programů, které jsou šířeny přes satelit po celém světě.

Vypuštění SES 9 a pokračující rozvoj HD a Ultra HD vysílání bude také hlavním faktorem pokračujícího růstu na asijských trzích, kde firma uplatňuje své diferencované strategie. Vynesení satelitů SES 10 a SES 15 v letošním roce přinese další růstový potenciál pro Ameriku.

zdroj: foto: SES





Reklama




Vybrané články