Quantcast

ŠlágrTV spustil hybridní vysílání HbbTV

| redakce | tiskobrázek k článku: ŠlágrTV spustil hybridní vysílání HbbTV

Hudební televize zaměřená na lidovou muziku spustila k 2. únoru své hybridní HbbTV vysílání. Divákům zprvu nabídne hudební videoklipy TV Dechovka a livestream dětských videoklipů TV Písnička. Další novinky budou brzy přibývat.

ŠlágrTV, který na HbbTV spolupracuje se společností Hybrid, se stal další televizní stanicí, která ho využije pro obsahové i komerční služby.

"Našim divákům chceme dále nabízet alternativu ke klasickému vysílání Šlágru. Milovníci dechovky budou mít ve své chytré televizi výběr jedinečných lidových videoklipů s názvem Dechovka TV. Myslet budeme i na ty nejmenší diváky a jejich rodiče, kteří jistě ocení vysílání dětského programu TV Písničky," říká Karel Peterka, hlavní strůjce úspěchů ŠlágrTV.

HbbTV v současné chvíli využívají pro obsahové a komerční účely stanice Primy, Óčka a nyní i ŠlágrTV. Internetová služba byla v neviditelné podobě spuštěna před více než měsícem a zaznamenala velmi solidní výsledky. Za měsíc od 21. prosince zaznamenala více než 3.000.000 zobrazení. Na Silvestra dosáhl dokonce více než 200.000 spuštění za jeden den!

Počet televizorů disponujících HbbTV u diváků Šlágru nás velmi překvapila. Čísla jasně hovoří o tom, že i starší divácká skupina je dobře vybavena moderními technologiemi, což je příjemné zjištění," říká Robert Kvapil, obchodní ředitel Šlágru. "Odhadujeme, že v průběhu roku bude k dispozici průměrně okolo 80.000 zobrazení denně. Což dává značný prostor pro vlastní propagaci a i samozřejmě i pro komerční využití, o který je značný zájem," uzavírá Kvapil.

Šlágr na projektu spolupracuje s karlínskou společností Hybrid, která je průkopníkem hybridního vysílání v ČR. Ta bude Šlágr také obchodně zastupovat v oblasti HbbTV. Reklamní prostor bude možné nakoupit, jak pomocí přímého obchodu (=private deal), tak i prostřednictvím programatického nákupu. Nyní je dostupných 5 klasických formátů v podobě bannerů i videoreklamy, včetně formátu Switchroll. Televize může nabídnout další zajímavé možnosti speciální operací, například v propojení s vlastním call-centrem či propojení s živým vysíláním.

"Vstup Šlágru je skvělá zpráva pro celý mediální trh. Jeho divácká základna je naprosto unikátní a vsadím se, že takto specifickou a početnou skupinu na internetu, sociálních sítích nebo webu prostě nenajdete. Je to obrovsky atraktivní volba pro inzerenty, kteří nakupují ať už programaticky či pomocí přímého nákupu. V neposlední řadě se může skvěle doplňovat s ostatními kanály, například s hudebními stanicemi Óčka, které tak vlastně společně pokryjí celou věkovou kategorii od nejmladších až po ty nejdříve narozené," tvrdí Lukáš Hnilička, CEO společnosti Hybrid.

zdroj: Hybrid





Reklama




Vybrané články