Quantcast

Vlastník TV Nova zvýšil příjmy z distribučních poplatků o 20 procent

| redakce | tisk

Společnost CME, majitel české televizní skupiny Nova a slovenské Markíza, zvýšil příjmy z distribuci kanálů od provozovatelů kabelových a satelitních platforem a příjmy z předplatného za první pololetí 2017 při aktuálním směnném kurzu o 20% a při konstantním směnném kurzu o 23%.

K růstu příjmu poplatků pomohly vyšší poplatky za distribuci programů od provozovatelů kabelových a satelitních platforem na Slovensku a ve Slovinsku po ukončení terestrického vysílání a také díky nárůstu počtu abonentů na ostatních trzích, na kterých CME působí.

Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních CME, uvedl: "První polovina roku byla pro nás význačná díky důležitým transakcím a výborným finančním výsledkům. Tato kombinace nám umožní výrazně snížit naši zadluženost během příštích 18 měsíců. Úspěšné dokončení prodeje našich stanic v Chorvatsku a ve Slovinsku, které urychlí náš plán snížit zadluženost společnosti o jeden rok dříve, nám plně umožní využít automatického snížení našich nákladů na dluhovou službu. Až tohoto docílíme, do roku 2019 bychom měli být schopni se zase posunout dál od našeho intenzivního na snížení zadlužení. Zatímco nám tyto transakce zvýší naše možnosti k alokaci kapitálu, naše rozhodnutí budou jako vždy motivována našim odhodláním dále posilovat naši pozici a vytvářet hodnotu pro držitele našich akcií."

Christoph Mainusch, druhý ze dvou generálních dodal: "Úspěšná jarní sezóna přispěla ke zvýšení sledovanosti v hlavním vysílacím čase v pěti našich zemích v první polovině roku 2017, při současném zlepšení provozních marží, jelikož vyšší investice do programu byly většinou vykompenzovány jinými úsporami. Tyto investice do programu na trzích se silnou konkurencí podporují naši iniciativu diverzifikovat výnosy a poplatky za distribuci našich kanálů od provozovatelů kabelových a satelitních platforem a příjmy z předplatného, které výrazně vzrostly v první polovině roku. Očekávám, že poplatky za distribuci našich kanálů od provozovatelů kabelových a satelitních platforem a příjmy z předplatného vygenerované našimi čtyřmi zbývajícími zeměmi se v letošním roce navýší o dvojciferný růst."

CME je aktivní na šesti trzích střední a východní Evropy. Vedle Česka a Slovenska provozuje stanice také v Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku a Slovinsku. Televizní skupiny v posledních dvou zmíněných zemích CME prodává.





Reklama




Vybrané články