Quantcast

Discovery Channel HD v češtině od ledna

| redakce | tisk

V multiplexu Discovery Networks na satelitu Thor 6 (0,8°W) se včera objevily lokální mutace Discovery Channel ve vysokém rozlišení - konkrétně středoevropská a maďarská. Obě obsahují jen základní audio stopu v anglickém, resp. maďarském jazyce.

Oba programy - tj. Discovery Channel Central Europe a Discovery Channel Hungary se vysílají také na českém a slovenském trhu s českou a slovenskou lokalizací. Maďarskou verzi poskytuje operátor DTH služby freeSAT, u ostatních poskytovatelů je šířena středoevropská mutace. Stanice mají odlišný program. Liší se také upoutávkami.

Potěšitelné je, že Discovery Channel HD bude poskytován i v češtině a slovenštině. Spuštění Discovery Channel HD je naplánováno na leden příštího roku.

"Na základě naší širší strategie, dle které chceme sjednocovat vlastní značky v propojeném světě, jsme se rozhodli s některými místními partnery spustit od ledna 2018 Discovery Channel HD. Za účelem vytvoření konzistentní značky budeme používat středoevropskou verzi, přičemž nadále chceme zůstat relevantní pro české a slovenské diváky," uvedl na dotaz webu Parabola.cz k lokalizaci Discovery Channel HD Andrey Stoychov, Distribution & Commercial Development Director ze skupiny Discovery CEE.

I po spuštění Discovery Channel Central Europe HD v češtině a slovenštině zůstane na území bývalé federace i program Discovery Showcase HD.

"Stanice Discovery Showcase HD zůstane nadále v naší nabídce," dodal Andrey Stoychov.





Reklama




Vybrané články