Quantcast

La Liga se snaží prodávat draze vysílací práva

| redakce | tisk

Televizní práva na nejvyšší španělskou fotbalovou ligu La Liga se mají pro následující tři sezóny prodávat za nejvyšší možné ceny a to jak do zahraničí, tak i pro domácí vysílatele. Plán se ale nedaří plnit podle představ La Ligy.

Fotbalová La Liga měla za cíl prodat práva po celé Evropě za celkovou částku 300 milionů eur a 1 miliardu ročně jako celkovou sumu na mezinárodních trzích plus 1,3 miliardy eur chce La Liga získat od operátorů pay-tv v domovském Španělsku.

Doposud obdržené nabídky jsou ale údajně daleko od těchto čísel. Ve Velké Británii BT Sports a Sky UK nabízejí za práva 5 milionů eur, což je mnohem méně, než La Liga z tohoto trhu očekávala (25 milionů eur). V Itálii je podobná situace.

Pro La Ligu je zvýšení příjmů z televizních práv prioritou v boji proti komerční dominanci britské fotbalové Premier League, nejvíce atraktivní ligové soutěži v Evropě s příjmy přes 5 miliard jen na domovském trhu.

Ve Španělsku operátoři pay-tv odmítli zaplatit 1,3 miliardy eur za práva na La Ligu. V současné době prodej televizních práv představuje 40 procent rozpočtu La Ligy. V případě, že se nepodaří získat vyšší příjmy z televizních práv, může se La Liga dostat do obtížné finanční situace.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články