Quantcast

PPF může převzít českou TV Nova i slovenskou TV Markíza

| redakce | tisk

Skupina PPF (PPF Group NV) může převzít aktivity americké společnosti CME (Central European Media Enterprises), provozovatele české TV Nova a slovenské TV Markíza. Rozhodla dnes o tom Evropská komise (EK).

Komise při svém šetření mimo jiné dospěla k závěru, že skupina PPF nebude bránit v přístupu svých konkurentů k programům CME v Česku nebo jej podstatně omezit. PPF bude mít i nadále motivaci k tomu, aby programy skupiny CME zůstaly široce dostupné i u jiných operátorů.

CME provozuje televizní programy na pěti trzích střední a východní Evropy, na kterých žije přibližně 45 milionů obyvatel. CME nyní provozuje 30 televizních kanálů - v České republice (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action a Nova Gold), na Slovensku (TV Markíza, Markíza International, Doma a Dajto), v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring), v Rumunsku (Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV International a Pro TV Chisinau) a ve Slovinsku (POP TV, kanal A, Brio, Oto a Kino).

Skupina PPF má sídlo v Nizozemsku. Jedná se o nadnárodní finanční a investiční skupinu, která se zaměřuje na oblasti finančních služeb, spotřebitelských úvěrů, telekomunikací, biotechnologií, retailových služeb, nemovitostí a zemědělství.

Společnost CME má sídlo na Bermudách a působí v oblasti sdělovacích prostředků a zábavy. Prostřednictvím svých dceřiných společností je činná v sektoru televizního vysílání a dalších médií v řadě zemí střední a východní Evropy.





Reklama




Vybrané články