Quantcast

Mekyho Žbirku připomenou i pořady na TV Markíza a RTVS

| redakce | tisk

Slovenské televizní stanice upravují svůj program, aby zavzpomínaly na významnou osobnost československé populární hudby Miroslava "Meky" Žbirku, který včera zemřel ve věku 69 let. Speciální pořady do vysílání připravila veřejnoprávní RTVS i komerční TV Markíza.

Na televizi Markíza na Slovensku a Markíza International v Česku připomene jednoho z nejvýraznějších slovenských hudebníků, legendárního a mimořádně populárního zpěváka Mekyho Žbirku. Jeho jedinečnou osobnost a nezapomenutelný humor si mohou připomenout již dnes večer 11.11.2021 ve 20:30 hodin v zábavním pořadu "2 na 1", kde byl hostem moderátorů Adély Vinczeové a Dana Dangla.

RTVS na svůj druhý program zařadila do vysílání speciální vydání relace "Noc v archíve" s Miroslavem Žbirkou. Hodinový pořad se vysílá v neděli 14.11.2021 od 11:40 hodin.

Ve stejný den, v neděli 14. listopadu v 17:55 hodin, odvysílá Trojka jeden z dílů cyklu profilů zpěváků, muzikantů, skladatelů - nejvýznamnějších a nejznámějších osobností slovenské populární hudby "Vlastnými slovami". Tentokrát se zaměří na zpěváka, skladatele a kytaristu Miro Žbirku.





Reklama




Vybrané články