Quantcast

ProSiebenSat.1 převezme 100% Joyn

| redakce | tisk

Německá skupina ProSiebenSat.1 získá od společnosti Warner Bros. Discovery zbývající 50procentní podíl ve streamovací platformě Joyn. Společný podnik byl založen se společností Discovery v roce 2017 a od roku 2019 funguje pod značkou Joyn.

V budoucnu má být streamovací služba převedena do zábavního segmentu společnosti ProSiebenSat.1 Media SE jako dceřiná společnost.

Uživatelé služby Joyn budou mít i nadále přístup k obsahu společnosti Warner Bros. Discovery v bezplatné nabídce financované reklamou. Zákazníci předplatného Joyn PLUS+ mají také přístup ke streamovací službě Discovery+ po dobu 12 měsíců.

V loňském roce se po spuštění služby discovery+ objevily první spekulace o střetu zájmů v souvislosti se službou Joyn. Proto německý mediální gigant uzavřel dohodu o převzetí zbývajícího 50procentního podílu.

Další sportovní události na Joyn
Společnost ProSiebenSat.1 doufá, že díky úplné integraci vytvoří efektivnější přidanou hodnotu programové nabídky a nové možnosti monetizace v budoucnu. Do konce roku chce Joyn zvýšit počet kanálů FAST (volně vysílaná televize s reklamou). Vybraný obsah s reklamou se přehrává jeden po druhém, stejně jako seznam skladeb s tematickým obsahem. Zároveň chce rozšířit pokrytí významných živých přenosů a sportovních událostí na streamovací platformě. Od roku 2023 se očekává, že další obsah pro tuto platformu bude vytvářet nová redakce zpravodajství.

Spolupráce se společností Warner Bros. Discovery přeměnila Joyn v úspěšného hráče na německém trhu streamování. Po úplném převzetí se Joyn stane nejdůležitějším milníkem digitální nabídky společnosti ProSiebenSat.1 Media SE. V plánu je dále rozšiřovat nabídku, a tím postupně zvyšovat dosah na trhu a otevírat další možnosti výdělku. Joyn se chce stát největší bezplatnou streamovací platformou s prémiovým obsahem v německy mluvících zemích.

zdroj: satkurier.pl + digitalfernsehen.de





Reklama




Vybrané články