Quantcast

DVB-T2: Odstraněna pozice po Sport 5

| redakce | tisk

Sportovní kanál Sport 5 ztratil svůj programový slot v pozemním vysílání. Společnost Digital Broadcasting vymazala z multiplexu 24 její programovou pozici.

Stanice Sport 5 nevysílá žádného televizního operátora již více než měsíc. DVB-T2 multiplex 24 doposud obsahoval programovou pozici televize Sport 5 bez datových toků videa a audia. Nyní se pozice vůbec nevysílá.

U některých dalších operátorů je vysílání Sport 5 nahrazeno statickou obrazovkou o přerušení vysílání. Je tomu tak v případě satelitní platformy Skylink (Astra 3B), kde je umístěna textová informace v českém a slovenském jazyce.

Sport 5 nevysílá již více než 30 dní a tedy i hrozí, že může regulátor médií zahájit s provozovatelem stanice správní řízení ve věci možného odejmutí vysílacích licencí. Nicméně technické překážky na vysílací straně nemusí nutně znamenat, že stanice přijde o licence.

Stanice Sport 5 začala vysílat 2. května 2008 a zpočátku se zaměřovala na motoristický sport. V další fázi svého rozvoje se vysílací schéma stanice rozšířilo o další sporty.

Provozovatel stanice Sport 5 byla/je společnost Sport 5 a.s. Jediným akcionářem akciové společnosti je Bohemian Marketing & Promotion a.s. v likvidaci.





Reklama




Vybrané články