Quantcast

Hudební 4 Music HD či filmová Persiana Cinema HD volně na 7E

| redakce | tisk | názory

Další volně vysílané programy ve vysokém rozlišení (HDTV) je možné přijímat ze satelitu Eutelsat 7B na pozici 7 stupňů východně. V multiplexu operátora se objevila například hudební televize 4 Music či filmový program Persiana Cinema.

Koncem minulého týdne se jeden z DVB-S multiplexů na satelitu Eutelsat 7B rozšířil o řadu tématických bezplatných ( FTA) programů v HD rozlišení (full HD nebo HD ready) v perském jazyce.

4 Music TV HD - záběr z příjmu stanice
▲ 4 Music TV HD - záběr z příjmu stanice

V rámci multiplexu na kmitočtu 11,262 GHz se objevila videoklipová stanice 4 Music HD, filmový program Persiana Cinema HD, dětský program Persiana Junior HD, zábavní program Persiana Korea HD, hudební PMC HD a další programy jako Classic TV HD, Maah TV HD, Meta Film HD, T2 HD, TFN HD či Your Time HD.

Persiana Junior HD - záběr z příjmu stanice
▲ Persiana Junior HD - záběr z příjmu stanice

Multiplex pracuje v paprsku Evropa B. Hlavní zóna pokrytí je nasměrovaná na oblast kolem Středozemního moře. Signál je ale možné přijímat i v České republice s parabolami od průměru cca 100 až 120 cm.

Nutno podotknout, že se nejedná o zbrusu nové programy na satelitu. Všechny vyjmenované programy je možné přijímat z různých transpondérů na pozici 52°E. Stanice jsou určeny především pro persky hovořící publikum. Nicméně volné vysílání a atraktivní obsah (u filmových programů se zahraničními filmy často v angličtině) může oslovit i další diváky v oblasti pokrytí satelitním signálem.

technické parametry:

• Eutelsat 7B (7°E), freq. 11,262 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články