Quantcast

Ruský dětský kanál Karusel skončil FTA na 45E

| redakce | tisk | názory

Dětský kanál Karusel v mezinárodní verzi ukončil volné vysílání na telekomunikačním satelitu Azerspace 2 na pozici 45°E. Ve stejném multiplexu stanice je šířena i nadále a to zakódovaně (CA Irdeto).

Stanice Karusel International byla doposud šířena na zmíněné družici v multiplexu na kmitočtu 11,469 GHz ve dvou distribučních verzích - volně ( FTA) a zakódovaně. Provozovatel multiplexu ukončil šíření volné verze. Diváci tak přišli o možnost volného příjmu této stanice z pozice 45°E.

Karusel International - archivní záběr z příjmu. Ilustrační foto
▲ Karusel International - archivní záběr z příjmu. Ilustrační foto

Karusel je společný dětský kanál ruských veřejnoprávních vysílatelů Pervyj kanal a VGTRK. Mezinárodní verze je přizpůsobena divákům za hranicemi Ruské federace. Dříve byl tento program vysílán k divákům v Evropě prostřednictvím satelitu Eutelsat na pozici 9°E. S vypnutím FTA distribuce na pozici 45°E skončila možnost volného příjmu této stanice.

Po odpojení programu Karusel International se v multiplexu objevil jiný mezinárodní kanál - Lapki Live International. Vysílání je zakódováno systémem Irdeto jako všechny stanice v tomto muxu.

technické parametry:

• Azerspace 2 (45°E), freq. 11,469 GHz, pol. H, SR 19000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články