Quantcast

11 českých licencí pro ViacomCBS Networks

| redakce | tisk | názory

Společnost ViacomCBS Networks International Czech může provozovat své placené televizní kanály v zahraničí a některé i v Česku s českou vysílací licencí. Rozhodla o tom RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání), která udělila subjektu celkem 11 vysílacích licencí pro šíření programů prostřednictvím satelitu a zvláštních přenosových systémů.

RRTV na svém šestém zasedání konaného 16. dubna 2024 udělila firmě licenci pro zvláštní přenosové systémy pro program Nick Jr France. Ten může vysílatel šířit na území těchto států: Afrika: Alžírsko, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Čad, Džibutsko, Egypt, Eritrea, Etiopie, Gabon, Gambie, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Jihoafrická republika, Jihosúdánská republika, Kamerun, Kapverdy, Keňa, Komory, Kongo (Brazzaville), Kongo (Kinshasa), Lesotho, Libérie, Libye, Madagaskar, Malawi, Mali, Maroko, Mauricius, Mauritánie, Mosambik, Namibie, Niger, Nigérie, Pobřeží slonoviny, Rovníková Guinea, Rwanda, Senegal, Seychely, Sierra Leone, Somálsko, Středoafrická republika, Súdán, Svatý Tomáš a Princův ostrov, Svazijsko, Tanzanie, Togo, Tunisko, Uganda, Zambie, Zimbabwe; Evropa: Francie, Monako, Švýcarsko; Zámořská území Francie: Nová Kaledonie, Réunion. Jde o televizní program zaměřený na americké pořady pro předškolní děti. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně v neveřejné síti ve francouzštině.

Žadatel také získal licenci pro zvláštní přenosové systémy pro program Nickelodeon France. Jde o dětský televizní program zaměřený na americkou produkci s časovým rozsahem vysílání 24 hodiny denně. Program se bude vysílat na území Francie a Monaka ve francouzštině v neveřejné síti.

Prostřednictvím satelitu může vysílat Nick Jr. Global. Stanice může vysílat na území těchto států: Afrika: Alžírsko, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Čad, Džibutsko, Egypt, Eritrea, Etiopie, Gabon, Gambie, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Jihoafrická republika, Jihosúdánská republika, Kamerun, Kapverdy, Keňa, Komory, Kongo (Brazzaville), Kongo (Kinshasa), Lesotho, Libérie, Libye, Madagaskar, Malawi, Mali, Maroko, Mauricius, Mauritánie, Mosambik, Namibie, Niger, Nigérie, Pobřeží slonoviny, Rovníková Guinea, Rwanda, Senegal, Seychely, Sierra Leone, Somálsko, Středoafrická republika, Súdán, Svatý Tomáš a Princův ostrov, Svazijsko, Tanzanie, Togo, Tunisko, Uganda, Zambie, Zimbabwe; Asie: Afghánistán, Arménie, Brunej, Filipíny, Gruzie, Hongkong, Indonésie, Kazachstán, Kyrgyzstán, Malajsie, Maledivy, Myanmar, Singapur, Thajsko, Tchaj-wan, Východní Timor; Austrálie a Oceánie: Austrálie, Fidži, Nový Zéland, Papua Nová Guinea, Tonga; Blízký východ: Bahrajn, Irák, Írán, Jemen, Jordánsko, Katar, Kuvajt, Libanon, Omán, Palestina, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Sýrie; Evropa: Albánie, Belgie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Česká republika, Dánsko, Finsko, Gibraltar, Chorvatsko, Litva, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Moldavsko, Německo, Norsko, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Severní Makedonie, Slovensko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina; Střední Amerika: Antigua a Barbuda, Bahamy, Barbados, Dominika, Dominikánská republika, Grenada, Haiti, Jamajka, Kuba, Svatá Lucie, Svatý Kryštof a Nevis, Svatý Vincenc a Grenadiny, Trinidad a Tobago. Hlavním jazykem vysílání bude angličtina.

Vedle Nick Jr. Global získala společnost ViacomCBS Networks satelitní licenci pro další program, který se může vysílat i na území Česka - Nick Jr. Commercial. Podle licenčních podmínek může vysílat na území těchto zemí: Bulharsko, Česká republika, Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Srbsko, Slovinsko. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně, hlavním jazykem vysílání bude angličtina.

Nick Jr Netherlands je název dalšího licencovaného programu v České republice. Stanice bude prostřednictvím zvláštních přenosových systémů šířena na území Nizozemska v nizozemštině a to prostřednictvím zvláštních přenosových systémů - v neveřejné síti.

Jiná mutace programu Nick Jr Commercial se může vysílat prostřednictvím zvláštních přenosových systémů na území těchto států: Andorra, Belgie, Estonsko, Lotyšsko, Portugalsko a Španělsko. Hlavním jazykem vysílání bude angličtina.

Sedmá licence ViacomCBS Networks, udělená na posledním zasedání RRTV, je pro stanici Nickelodeon Commercial. Jde o dětský televizní program zaměřený na americkou produkci. Tato programová mutace se může vysílat prostřednictvím zvláštních přenosových systémů na území těchto států: Andorra, Portugalsko, Španělsko a Valonsko. Hlavním jazykem vysílání bude i v tomto případě angličtina.

Firma získala dále satelitní licenci pro program NickToons Commercial. Ten může vysílatel šířit na území těchto zemí: Bulharsko, Česká republika, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Slovensko. Hlavním jazykem vysílání bude polština.

Zábavní kanál Comedy Central Flanders může společnost vysílat prostřednictvím zvláštních přenosových systémů na území Belgie. Stanice se bude vysílat v nizozemštině.

Dětský kanál NickToons Netherlands se nově může vysílat s českou satelitní licencí na území Nizozemí v nizozemštině.

Poslední, jedenáctá, licence byla regulátorem udělena společnosti ViacomCBS Networks International Czech pro satelitní vysílání programu Nickelodeon Netherlands šířeného v severní části Belgie, Lucembursku a Nizozemsku s hlavním jazykem vysílání nizozemštinou.

Všechny udělené licence platí 12 let.

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články