Quantcast

RTVS a ČRo pokračují v projektu Sami a predsa spolu

| redakce | tisk | názory

V pátek 26.4.2024 od 11:05 do 12:00 hodin se opět uskuteční česko-slovenské rozhlasové vysílání na vlnách Rádio Regina Stred RTVS a Českého rozhlasu Ostrava.

Poslední pátek v měsíci na frekvencích obou rádií od dubna do října nabídne poutavé dvojjazyčné vysílání. Moderovat budou Marcela Čížová z Rádia Regina Stred a Richard Piskala z Českého rozhlasu Ostrava.

Projekt "Sami a predsa spolu" vznikl minulý rok u příležitosti 30. výročí vzniku samostatných republik a přinesl pozitivní ohlasy na straně posluchačů obou rádií. Z tohoto důvodu se stanice Rádio Regina Stred a Český rozhlas Ostrava rozhodly v této tradici pokračovat.

Společné vysílání začne v pátek 26. dubna z Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě, pokračovat bude koncem května na slovenské straně v Muzeu kávy v Krušetnici a v červnu z Lysé Hory. Český a slovenský jazyk zazní i během letních prázdninových dnů, v červenci z areálu Povážského muzea v Žilině, v srpnu ze Zámku v Hradci nad Moravici. Poslední zářijový pátek se společné improvizované studio bude nacházet v Muzeu oravské vesnice v Zuberci. Závěr letošní spolupráce vyvrcholí 25. října vysíláním z Horské chaty Kmínek na česko-slovenské hranici.

zdroj: RTVS

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články