Quantcast

IBC 2006: Sisvel zabavoval set top boxy

| redakce | tisk

IBC 2006 v Amsterodamu byl dalším místem, kde se zabavovaly set top boxy firem, které neplatí poplatky za používání loga DVB/MPEG. K obdobné akci došlo na výstavě ANGA Cable 2006 v německém Kolíně.

Na výstavě ANGA Cable 2006 byly zabaveny digitální přijímače až 37 firem, které nezaplatily povinné poplatky za MPEG-2 audio. Na výstavě byly tak zabaveny přijímače různých značek jako Hyundai, Radix, Handan, Globo, Neta, Coship, Lemon, Skyworth a DigitAllWorld.

Po dobu konání IBC 2006 zabavovali set top boxy zástupci italské firmy Sisvel (na ANGA Cable byli doprovázeni německými celníky). Konfiskovány byly výrobky firmy DigitAllWorld (již podruhé) a řady dalších producentů z Číny. Tentokrát žádné problémy neměli výrobci značek Hyundai a Coship.

K zabavení přístrojů Sisvel přistoupil z důvodu finančních ztrát, které působí nelicencované set top boxy a také z právních důvodů. Na druhou stranu má řada evropských firem obavy z asijských vystavovatelů, kteří jsou schopni na trh dodávat levnější přijímače než evropští distributoři.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články