Quantcast

Canal Digitaal rozšířil nabídku na Astře 1E

| Martin Vyleťal | tisk

Provozovatel nizozemské satelitní pay-tv platformy Canal Digitaal obohatil programovou nabídku o další stanice. Nové placené programy se nevysílají jako ostatní na 19,2°E, nýbrž na nově budované pozici 23,5°E přes satelit Astra 1E.

Nový transpondér byl zaktivován již o uplynulém víkendu . Na družici Astra 1E (23,5°E), se na kmitočtu 11,739 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4 objevilo celkem 12 kanálů z toho 11 testovacích pozic označených jako Service 1 až 11 a dále 1 rozhlasový program Service 12.

V pondělí 29.10.2007 provozovatel Canal Digitaal obsadil většinu programových pozic na novém transpondéru. Nově se zde vysílají programy Geschiedenis TV, Holland Doc, Consumenten TV, Humor TV, Nederland 4, NGC Wild (Nat Geo Wild), Discovery Science. Všechny tyto programy jsou kódovány systémem Seca Mediaguard 2. Nederland 4 je čtvrtý program národní televize, který byl doposud dostupný divákům jen v kabelových sítích v Nizozemí. Z mezinárodních programů jsou v Canal Digitaal jen 2 programy - NGC Wild a Discovery Science. Oba tyto programy jsou dostupné v Česku i na Slovensku abonentům multiregionální platformy Digi TV.

Canal Digitaal má volné poslední 4 pozice pro televizní kanály.

Jediná pozice pro rozhlasový program byla již obsazena. Na pozici Service 12 se objevila nekódovaná stanice 100% NL. Jak již název napovídá, stanice přináší výhradně hudbu nizozemských interpretů.

Novou pozici 23,5°E bude Canal Digitaal nadále budovat. Začátkem příštího roku chce zde umístit programy ve vysokém rozlišení (HDTV).





Reklama




Vybrané články