Quantcast

UPC Digital nabídne HDTV v MPEG-4 s tokem 12 Mbps

| Martin Vyleťal | tisk

UPC Digital, digitální nabídka kabelové televize UPC, přinese v dohledné době českým domácnostem vysílání ve vysokém rozlišení. HD nabídku bude UPC vysílat v kompresním formátu MPEG-4 s datovým tokem 12 Mbps.

"Digitální catv (kabelovou televizi - pozn. red.) přenášíme v kompresním formátu MPEG2. Pro HD vysílání předpokládáme vysílání v MPEG4, a to bitovým tokem až 12 Mbps na jeden program. Co se týče signálu na STB, ke klientovi odchází celý multiplex, to je aktulně 68 tv programů," uvedl v online chatu iDNES Petr Jílek, provozní a technický ředitel UPC Česká republika.

Na výtku čtenáře, že technická kvalita obrazu vysílaných programů není vyhovující P. Jílek uvedl: "V první řadě záleží na zdroji signálu od programových společností. Snažíme se vybírat takové zdroje, které jsou v co možná nejvyšší programové kvalitě. Nicméně lepší výsledky lze očekávat až s přechodem na HD".

DVB-T (digitální pozemní televize) nepovažuje UPC za svoji konkurenci. "Není to pro nás konkurence už proto, že kabelová televize umí nabídnout to, co terestrické televize nemohou. Jde o atraktivní programy, HDTV, PVR, balíčky služeb, technický servis a pod.," popsal Petr Jílek ze společnosti UPC Česká republika.

zdroj: iDNES.cz





Přečtěte si také

Reklama




Vybrané články