Quantcast

News Corp. získal podíl v Premiere

| Martin Vyleťal | tisk

News Corp. Ruperta Murdocha získala od Unitymedia 14,58 procentní podíl v německé pay-tv platformě Premiere. Za akcie zaplatí hotově 287 miliónů euro.

Podíly každý v hodnotě 17,50 euro byly předtím v rukou bankovní společnosti Pictet and Cie v zastoupení Unitymedia. Kabelový televizní operátor získal podíl v Premiere v loňském roce po spojení s platformou pro práva na fotbalovou Bundesligu.

"Placená televize je jádrem obchodu pro News Corporation a to je kategorie, která je úspěšná napříč Evropou s velkým množstvím nových služeb a inovací," řekl Rupert Murdoch, předseda představenstva a CEO společnosti News Corporation. "Vidíme enormní potenciál pro růst v Německu a pravý okamžik pro investice v placené TV Premiere."

Den po oznámení transakce o sedm procent klesly akcie švýcarského dodavatele kódovacího systému Kudelski, který na Premiere provozuje kódovací systém Nagravision Aladin. Důvodem je především fakt, že News Corp. je druhým největším dodavatelem kódovacího systému. NDS a Kudelsku kontrolují společně až 70 procent trhu s placenou televizí

News Corp. nedávno v Německu získal dalšího klienta - kabelového operátora BW, který zavádí systém Videoguard.

Zatím není jasné, zda Premiere přejde na systém Videoguard. Proti těmto plánům hovoří příliš vysoké náklady na změnu systému a zatím malá moc News Corp. v Premiere.

Premiere je německá placená televize s více než 4 milióny abonenty.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články