Quantcast

Platforma Digi TV otestovala Nagravision 3

| Martin Vyleťal | tisk

Nadnárodní satelitní placená televize Digi TV v pátek poprvé otestovala novější verzi kódovacího systému Nagravision 3.

První technické testy kódování v Nagravision 3 proběhly na satelitu Intelsat 10-02 (1°W), na kmitočtu 12,718 GHz, polarizace vertikální, SR 18400, FEC 3/4 na programech Eurosport 2 CE, Nova Cinema, MusicMax / MusicMax Adult, CNN International, Sport 1 (Romania) a Trinitas TV, kde byl ke stávajícímu systému Nagravision 2 (CAID 1801) připojen i Nagravision 3 s CAID 1802. Po několika hodinách byl simulcrypt opět odpojen a programy jsou opět kódovány jen starším systémem Nagravision 2.

Technické testy s Nagravision 3 jsou prvním krokem k přechodu platformy na novější verzi systému Nagravision a tím i zlepšení zabezpečení programů před neautorizovaným příjmem.

Provozovatel Digi TV s přechodem na novější verzi Nagravision bude muset vyměnit dekódovací karty abonentům ve všech šesti krajinách kde působí. Podle dřívějších zpráv by měl přechod na Nagravision 3 odstartovat ještě tento měsíc a skončit v květnu. Jsou to ale předběžné údaje a přechod mohou doprovázet i komplikace - např. s výměnou karet.

Digi TV působí vedle Česka, Slovenska také v Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku a také v Rumunsku. Celkově má služba přes 2 milióny abonentů. Dekódovací karta je spárována se set top boxem od Digi TV a kartu není možné používat ve vlastním satelitním přijímači.

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články