Quantcast

Nostalgia může expandovat do dalších zemí

| Martin Vyleťal | tisk

Filmový kanál společnosti SPI International Nostalgia může expandovat do dalších zemí. Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání. Nostalgia může vedle České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska vysílat nově také v Rumunsku, Bulharsku, Srbsku, Chorvatsku, Černé Hoře a Slovinsku.

RRTV dále schválila další změnu v původní licenci z října 2005. Kanál se může vysílat pod názvem Nostalgia (původní licence byla na název Nostalgie). Vedle rozšíření do dalších krajin a změnu názvu český regulátor schválil stanici i rozšíření vysílání ze 14 na 16 hodin programu denně.

Licenci na program Nostalgie (Nostalgia) získala společnost HELP FILM, s.r.o. v říjnu 2005.

Kanál Nostalgia zahájil až vysílání 1. června 2008 na satelitní platformě CS Link , na družici Astra 1E (23,5°E), na kmitočtu 11,992 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. V rámci promo akce není vysílání kódováno. Nostalgia vysílá dnes den starší československé filmy. Na noční hodiny se připravuje kanál pro dospělé Erox.

Nostalgia je jedním z projektů společnosti SPI International. Firma dále provozuje programy Filmbox a Filmbox Extra ve standardním rozlišení a v high-definition TV kanál Filmbox HD.





Reklama




Vybrané články