Quantcast

Na Astře odstartoval gay kanál Timm

| redakce | tisk

V Německu odstartoval první neplacený kanál pro gaye. Stanice se jmenuje Timm a vysílání bylo slavnostně spuštěno dnes 1. listopadu 2008. Program se vysílá free-to-air přes satelit Astra na orbitální pozici 19,2 st. východně.

Kanál Timm TV slibuje divákům mnoho zábavy. Ve vysílání budou seriály, filmy, dokumentární snímky a také talk show, interaktivní herní pořady či zprávy. Ve vysílání nebudou chybět ani zasvěcené magazíny, které se budou týkat mužů, cestování, životního stylu a módy.

Na Astře odstartoval gay kanál Timm
▲ Na Astře odstartoval gay kanál Timm

"Soustředíme se na homosexuální muže," řekl manažer firmy Deutsche Fernsehweke GmbH (DFW), Holger Schöpper, která bude stanici provozovat. "Existuje mnoho heterosexuálních mužů, kteří se zajímají o životní styl a navštěvují kosmetické studio."

Nová televize může oslovit několik milionů TV diváků. Podle odhadů žije v Německu více než tři miliony gayů. "Každý devátý člověk je gay," říká programový ředitel Timm Frank Luke. Ten je známý jako moderátor z magazínu Anders Trend televize RTL.

Gay televize existuje i v řadě zemí po celém světě - v USA, Kanadě, Francii či Itálii.

Kanál Timm se vysílá volně přes satelit Astra 1L (19,2°E), v rámci paketu Media Broadcast, na kmitočtu 12,633 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, service ID 12600, video PID 201, audio PID 301, DVB-S/MPEG-2.





Reklama




Vybrané články