Quantcast

Velká Británie vede v digitalizaci a HDTV

| redakce | tisk

Britský regulátor Ofcom vydal report International Communications Market Report o úspěchu digitalizace po celém světě. Z reportu vyplývá, že zákazníci ve Velké Británii jsou - v porovnání s jinými zeměmi - spokojeni s pořízením telekomunikačních služeb.

Digitalizace britských domácností je vysoká - 86 procent (9 procentní roční růst), v USA dosahuje až 70% (nárůst o 15%), ve Francii až 66% (meziroční nárůst až o 25 procent!).

Zákazníci mají velký zájem o televizi ve vysokém rozlišení (HDTV). HD vysílání se považovalo za novinku roku 2006. Teprve nyní roste zájem o programy v high-definition-TV. Ve Velké Británii, Kanadě a ve Spojených státech a také ve čtyřech dalších důležitých zemí se v roce 2007 zvýšil počet klientů HD programů na 9 milionu.

V USA přijímá programy ve vysokém rozlišení až 6 milionu klientů, v Kanadě 2 miliony a ve Velké Británii 700 tisíc domácností a je to nejlepší výsledek v Evropě - dokonce vyšší než celkový počet zákazníků HD ve Francii, Německu a Itálii (500 tisíc).

Velký počet abonentů se rozhoduje na využívání digitálních rekordérů (DVR). 30 procent Britů tvrdí, že mají takové rekordéry, 21 procent Italů, v Kanadě a USA po 20 procentech uživatelů a v Japonsku pouze 7 procent klientů.

V roce 2007 využívalo 28 milionu abonentů ze 7 hlavních zemí DVR přístroj, což znamená obrovský nárůst ve srovnání s rokem 2006 (14 milionu).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články