Quantcast

32 stanic v Kabel Deutschland skončilo v Nagravision 2

| redakce | tisk

Provozovatel německé kabelové sítě Kabel Deutschland (KDG) odpojil starý kódovací systém Nagravision 2 již u 32 programů. Paket je distribuován do kabelových sítí (DTC) prostřednictvím satelitu Astra 3A (23,5 st. východně).

Atraktivní kabelová platforma Kabel Deutschland na satelitu Astra 3A obsahuje celkem 150 televizních kanálů různých žánrů. Cílem satelitní distribuce je zajistit technickou dopravu programů do všech kabelových rozvodů operátora. Starý kódovací systém Nagravision 2 byl před časem prolomen a programy určené výhradně zákazníkům v německých kabelových sítích jsou bohužel dostupné v ilegálních náplních prostřednictvím tzv. EMU (emulátory).

Možný neautorizovaný příjem placených programů KDG donutil provozovatele pay-tv přistoupit k plošné výměně starých karet Nagravision 2 za nové Nagravision 3, které mají vyšší prvky zabezpečení před černým příjmem. Ze zhruba pětiny programů tak zmizel původní CAIDent 1801 (Nagravision 2) a aktivní jsou tak jen CAID 1722 (Betacrypt) a 1834 (Nagravision 3). Odpojení se dotklo některých mezinárodních programů a sportovních kanálů.

Starý systém Nagravision 2 používá i multiteritoriální platforma Digi TV, která působí i v České republice a na Slovensku. Nagravision 2 před časem opustila např. německá pay-tv Premiere, polská Cyfrowy Polsat či španělská Digital+.





Reklama




Vybrané články